Kırşehir İl Milli Eğitim Müdürü Şevket Karadeniz’in yaş haddinden emekli olmasının ardından göreve atanan Metin Alpaslan 21.05.2021 Cuma günü göreve başladı.
Kırşehir AFAD İl müdürlüğü görevini yürütürken, Kırşehir İl Milli eğitim Müdürlüğü’ne atanan Metin Alpaslan, makamına oturduktan sonra yoğun tebrik ziyaretlerini kabul etmeye başladı.
Metin ALPASLAN Kimdir?
1968 yılında Kırşehir'de doğdu. Kırşehir Mithat Saylam İlkokulu, Cacabey Ortaokulu ve Kırşehir Lisesi'nden mezun oldu. Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Kırşehir Eğitim Yüksek Okulu'ndan önlisans ve Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilgiler Bölümü'nden lisans düzeyinde mezun oldu.
1989 yılında Kahramanmaraş İli Afşin İlçesinde müdür yetkili sınıf öğretmeni olarak göreve başladı. Sırasıyla Ağrı, Sakarya, Kırşehir'de öğretmen, okul müdür yardımcısı ve okul müdürü olarak görev yaptı. 2000 yılında yapılan Milli Eğitim Şube Müdürlüğü sınavında üstün başarı göstererek Kahramanmaraş Afşin Milli Eğitim Şube Müdürlüğü'ne atandı.  Sırasıyla Kırşehir Çiçekdağı Milli Eğitim Şube Müdürlüğü, Kırşehir Milli Eğitim Şube Müdürlüğü ve Niğde Milli Eğitim Şube Müdürlüğü görevlerini yaptı. 2013-2021 yılları arasında Kırşehir İl Afet ve Acil Durum Müdürü olarak görev yaptı.
Memuriyet hayatı boyunca Mili Eğitim Bakanlığı'nın açmış olduğu otuz hizmet içi eğitim kursuna katıldı. Milli Eğitim Bakanlığı, Valiliklerimiz ve Kaymakamlıklarımız tarafından yirmi teşekkür belgesi, altı takdir belgesi, üç başarı belgesi, bir üstün başarı belgesi ve iki Aylıkla Ödül Belgesi ile ödüllendirildi.
21.05.2021 tarihinde İl Milli Eğitim Müdürü olarak görev başlayan Metin Alpaslan evli ve iki çocuk babası. (HABER MERKEZİ)