CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan Milli Eğitim Bakanlığınca pandeminin ikinci büyük dalgasında yüz yüze gerçekleştirilmesi planlanan Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK) kursları için gerekli önlemlerin alınmaması hususunu gündeme getirdi.
CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, Milli Eğitim Bakanlığınca gerçekleştirilmesi düşünülen ve hali hazırda pandeminin yeni dalgasında, en yüksek olduğu dönemde planlanan yüz yüze yapılacak olan DYK kursları için fiziki koşulların uygun olmadığı halde tedbirlerin göz ardı edilerek program yapılıyor olması durumunu Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a sordu.
İLHAN: “DYK KURSLARINA İLİŞKİN ÖĞRETMEN VE VELİLERDEN ŞİKAYETLER GELMEKTEDİR!”
Milletvekili İlhan, 31 Ağustos 2020-6 Haziran 2021 tarihleri arasında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından DYK kurslarının yapılmasının planlanmış olduğunu belirterek 1 Eylül 2020 itibariyle de yüz yüze eğitimlerin birçok okulda başladığı yönünde bilgilerin tarafına ulaşmakta olduğunu söyledi ve hali hazırdaki salgın süreci nedeniyle kursların yüz yüze yapılması hususuna ilişkin olarak öğretmen ve velilerden gelen bazı önemli şikayetlerin yer aldığını da ekledi.
İLHAN: “SAĞLIK BAKANLIĞININ SALGIN YÖNETİMİ VE ÇALIŞMA REHBERİNE UYULMADIĞI GERÇEĞİ DE BÜYÜK BİR SORUMSUZLUKTUR...”
Hizmetli yetersizliğinden, sınıf öğrenci sayılarının fazlalığına kadar birçok sorunun tarafına ulaşan bilgiler arasında yer aldığını ifade eden CHP Milletvekili İlhan, tedbirler ve alınacak önlemlerle ilgili Sağlık Bakanlığının okullara gönderdiği salgın yönetimi ve çalışma rehberine de uyulmadığı ve okulların yüz yüze eğitime hazır olmadığı gerçeği ile karşı karşıya kalındığını da dile getirerek Milli Eğitim Bakanına sırasıyla şu soruları yöneltti:
“Okullarda uyulması gereken Covid-19 tedbirleri genelgesine tam anlamıyla uyan kurum sayımız ne kadardır?
“24 - 28 Ağustos arası düzenlenen seminerlerde asemptomatik, semptomları bilinmeyen ve birkaç gün sonra Covid teşhisi konan öğretmenlerimiz karantinaya alınmıştır. Ancak aynı öğretmenlerle o süreçte bir arada bulunan diğer öğretmenlerin karantinaya alınmadığı iddiaları tarafımıza ulaşmaktadır. Bu iddialar doğru mudur, bu konuda gerekli filyasyon çalışmaları yapılmış mıdır?
“Şu ana kadar Covid-19 olmuş öğretmen sayısı ne kadardır, bunların sağlık durumları ile ilgili bilgileri paylaşabilir misiniz?
“EBA modülü üzerinden oluşturulan DYK sınıf oluşturma listelerine göre bir sınıfta ortalama kaç öğrencimiz vardır?
“Covid-19 tedbirleri doğrultusunda 4 m2'ye bir öğrenci olacak şekilde sınıf ortamının sağlanması gerekmektedir. Ancak bize gelen iddialar bu hesap yapılırken okulun toplam alanının öğrenci sayısına göre oranlanarak bulunduğu yönündedir, bu iddialar doğru mudur?
“Okullarımızın ödeneklerinin olmaması Covid-19 önlemlerini yerine getirmede ve sürdürebilir bir mücadele gerçekleştirebilmeleri için okul idarelerini zora sokmaktadır. Pandemi sürecinde okul idarelerine bu anlamda Bakanlığınızca bütçe sağlamak hususunda bir çalışmanız var mıdır?
“Okullarda acil ihtiyaç olmasına rağmen İş-Kur TYP üzerinden okullara görevlendirilmesi plânlanan temizlik personelleri için hâlâ bir alım süreci başlamamıştır, bu konuda herhangi bir çalışmanız var mıdır?” (HABER MERKEZİ)