Milletvekili İlhan, atanamayan öğretmenlerin sorunlarını gündeme getirdi

CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, TBMM Genel Kurulu'nda atanamayan öğretmen adayları için Milli Eğitim Bakanına çağrıda bulundu.
CHP Kırşehir Milletvekili İlhan, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a "Benden şu tarihe kadar, şu kadar atama beklemesinler" ve Bakanlığın 20-30 yıllık uzun vadeli vizyona sahip eğitim politikalarını belirlediğini ifade eden sözlerini hatırlatarak hali hazırda 700 bin atanamayan öğretmen olduğunu ve ileriye dönük gerçekleştirilmesi düşünülen gelecek planlamasında hal böyle iken son derece plansız ve programsız hareket edildiğini belirtti.
Milletvekili İlhan, sözde nitelikli okul uygulaması kapsamında gerçekleştirilen çalışmaların öğrencileri özel okullara mecbur bıraktığını ve aslında eğitim sisteminde 17 yılda nelerin olamadığını, yap-boz tahtasına dönen ve de sistem içinde sistemsizlik yaratan vizyonların gün gibi ortada olduğunu dile getirdi.
CHP Milletvekili İlhan, her dönem kangren olma noktasına gelen öğretmen atamaları için bir an önce ve kalıcı çözümler üreterek harekete geçilmesi gerektiği vurgusunu yaparak söz konusu gerçeğin bilincinde ve farkında olunmasının büyük bir önem arz ettiğini ifade etti.
Milletvekili İlhan, TBMM kürsüsünde yaptığı konumada şunları ifade etti:
“Millî Eğitim Bakanı Sayın Selçuk "Benden şu tarihe kadar, şu kadar atama beklemesinler." demiş, ardından sözlerine Bakanlığın o yirmi, otuz yıllık uzun vadeli vizyona sahip eğitim politikalarını belirlediğini söyleyerek devam etmiştir. Ayrıca, okullar arasındaki farklılıkları kapatacaklarını da ifade etmiştir. "Nitelikli okul" garabetini çıkararak yüzde 2'lik dilim dışında kalan öğrencilerimizi özel okullara mahkûm ederek mi okullar arasındaki farklılıkları azaltacaklar? Yirmi, otuz yıllık vizyonların ne olacağı, ilk on yedi yıllık vizyonlardan belli değil mi? Atama bekleyen 700 bin öğretmen adayı var, bu nasıl bir gelecek planlamasıdır?
“Sayın Bakanın düzgün cümleleriyle ve her gün yenisini eklediği vizyon belgeleriyle bu sorunun çözülmeyeceği ortadadır. Bir an önce atanmayı bekleyen 700 bin öğretmen bir şekilde başka kurumlarda da olsa istihdam edilmelidir. Zira, bu sorun artık kangren olma noktasına gelmiş ve de sosyal bir travmaya dönüşmek üzeredir. Herkesin söz konusu durumun bilincinde ve farkında olması büyük önem arz etmektedir.” (HABER: BEYHAN BALLI)