Ak Parti Kırşehir Milletvekili Salih Çetinkaya, dün okul müdürleriyle bir araya gelerek yeni eğitim ve öğretim yılı öncesi sorunlar ve istekleri dinledi.
Milletvekili Salih Çetinkaya’nın düzenlediği toplantıya AK Parti İl Başkanı Mustafa Kendirli, Milli Eğitim Müdürü Şevket Karadeniz, Müdür Yardımcıları, şube müdürleri ile şehrimizdeki okul müdürleri katıldı. Toplantıda gelecek ay açılacak yeni eğitim öğretim yılı hazırlıkları konuşuldu. Okulların sorunları ile okul müdürlerinin talepleri dinlendi.
Milli Eğitim müdürü Şevket Karedeniz, Kırşehir’de ciddi bir öğretmen açığının bulunmadığını, okul müdürlerinin yaz tatilinden yararlanarak okullarında gerekli bakım ve onarımları yaptıklarını ifade etti.
Milli Eğitim Bakanlığı’nca önceki gün 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması yapılırken, Milli Eğitim Müdürü Şevket Karadeniz., Kırşehir’de ciddi bir öğretmen açığının bulunmadığını bildirdi.
Okulların yaz tatilinde bulunması nedeniyle il genelindeki tüm okullarda eksikliklerin ve yeniliklerin yapıldığını belirten Kırşehir Milli Eğitim Müdürü Şevket Karadeniz, yeni eğitim ve öğretim yılına sorunsuz girmeyi hedeflediklerini ifade etti.
Eylül ayında Kırşehir’de yaklaşık 30 yeni öğretmenin göreve başlayacağını ifade eden Milli Eğitim Müdürü Şevket Karadeniz, “İlimizde bu yıl başka illere ataması çıkan öğretmenlerin yerine üç katı eğitimci geliyor. Milli Eğitim Bakanlığı, bu yıl Kırşehir’e 30 yeni kadro tahsis etti. Kırşehir’de öğretmen açığı yok. Yeni öğretmen atamalarıyla doğabilecek sıkıntıların önüne şimdiden geçilecek. Hedefimiz eğitimde marka kent olan Kırşehir’deki TEOG ve LYS’deki başarıyı yeniden göstermektir. Yeni eğitim-öğretim sezonuna yönelik hazırlıklarımız hızla devam ediyor. Eğitim sezonunda bazı okullarımızın fiziki yapısı değişecek” diye konuştu.
Okulların bakım ve onarımdan geçtiğini de ifade eden Karadeniz, “Sorunsuz bir eğitim-öğretim sezonu için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz.Kırşehir’deki tüm okullarımızda yeni eğitim ve öğretim yılı hazırlıklarımız yoğun şekilde devam ediyor. Gerek onarım ve bakım, gerekse tadilat-güçlendirme çalışmalarını önümüzdeki ay sonuna kadar tamamlamayı hedefliyoruz. İnşallah yeni eğitim ve öğretim yılında çocuklarımız daha güzel bir ortamda ve sorunsuz bir eğitim alacaklardır” dedi.
Milletvekili Salih Çetinkaya da Kırşehir’de okulların yeni eğitim ve öğretim yılına sorunsuz girmeleri için çalışmaların yapıldığını, gelecek yıl Kırşehir’de tekli eğitim ve öğretime geçilmesi için her türlü çalışmanın yapıldığını söyledi.
Milletvekili Çetinkaya, ardından okul müdürlerinin taleplerini tek tek not aldı ve bu sorunların çözüme kavuşturulması için bütün gücünü harcayacağını bildirdi. (HABER: SALİH GÜNER)