Kırşehir İl Millî Eğitim Müdürü Metin Alpaslan okul/kurum ziyaretlerine Rehberlik Araştırma Merkezi ve Özel Eğitim Meslek Okulu ile devam etti. 
Öncelikle Rehberlik Araştırma Merkezi binasında incelemelerde bulunan Millî Eğitim Müdürü Metin Alpaslan, burada idareci, öğretmen ve personellerle bir süre sohbet etti.
Ardından Özel Eğitim Meslek Okulu'na geçerek özel eğitime ihtiyaç duyan öğrencilerimizle bir araya gelen Metin Alpaslan, özel gereksinimli bireylerimizi; öz bakım becerilerini yerine getirebilen, başkalarıyla iyi ilişkiler kurabilen, işbirliği içinde çalışabilen, çalışma hayatının ahlâkî, meslekî ve sosyal kurallarını benimseyerek iş ve meslek hayatına hazırlayan bu okulumuzda eğitim alan öğrencilerimiz ile birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.  
Önceki gün de Kırşehir Sosyal Bilimler Lisesi'nde incelemelerde bulunan Millî Eğitim Müdürü Metin Alpaslan, idareci ve öğretmenler ile bir araya geldi ve öğrencilerle sohbet etti.
Sohbette kitap okumanın önemini vurgu yapan Alpaslan, "Kabul etmek gerekir ki, bir dili bin kelime ile konuşmakla on bin kelime ile konuşmak arasında fark vardır. İnsanların bir arada yaşayabilmesinin temelinde iletişim kurmanın bulunduğunu düşünürsek, en büyük ihtiyacımız kendimizi doğru ifade edebilmektir. İfade ve iletişim becerilerini geliştirmenin yolu ise okumaktan geçer. Yeni kelimeler öğrenmek, farklı ifade biçimlerini tanımak bu becerilerin geliştirilmesine katkı sağlar. Nasıl ki egzersiz yapmak iskelet ve kas sistemini geliştiriyorsa, kitap okumak ta aynı şekilde hafızayı ve anlama yeteneğini kuvvetlendirir. Bir başka deyişle kitap okumak beynin egzersizidir" dedi.
Millî Eğitim Müdürü Metin Alpaslan, daha sonra okul binasında incelemelerde bulundu.  (HABER MERKEZİ)