Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü, Mevlana Haftası etkinlikleri kapsamında yarışma düzenleyerek evlerinde kalan gençlere ışık tutmaya devam ediyor.
Her yıl 7-17 Aralık tarihleri arasında kutlanan ve gençlerin düşünce dünyalarını genişletmek, Mevlana’yı anlamak ve anmak amacıyla düzenlenen Mevlana Haftası etkinlikleri bu yıl öğrencilerin ayağına geliyor. Gençler, dijital platformda düzenlenecek yarışmaya evlerinden kolaylıkla erişebilecek.
Yarışmaya Kırşehir’den katılmak isteyen ve GSB yurtlarında kaydı bulunan öğrencilerin öncelikle internet sitemizde yer alan “DİNLE” isimli dijital kitapçığı indirmesi gerekiyor. Ardından öğrenciler, Mesnevi’den seçilen 40 sözün yer aldığı kitapçıktan bir söz seçecek ve bu sözü günümüze bakan yönü ile 120 kelimeyi geçmeyecek şekilde yorumlayacak. 
KAZANANLARA PARA VE KİTAP ÖDÜLLERİ
Birincinin 1.000 TL, ikincinin 750 TL, üçüncünün 500 TL kazanacağı yarışmada; dört, beş, altı, yedi ve sekizinciye 250 TL ve bunların dışında en güzel paylaşım yapan on iki kişiye ise GSB yayınlarından kitap verilecek.
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın gelenekselleşen Gençlik Projeleri Destek Programı çağrısına bu yıl rekor sayıda başvuru geldi. Bakanlık, kişi ve sivil toplum kuruluşlarından gelen 4 binin üzerinde proje başvurusundan 765 tanesine, 25 bin TL ile 350 bin TL arasında mali destek vererek, toplam 90 milyon TL proje desteği sağlayacak. (HABER MERKEZİ)