Kırşehir Milli Eğitim Müdürü Şevket Karadeniz başkanlığında, "1000 Meslek Lisesi Sanatsal Etkinliklerde Buluşuyor" etkinliği değerlendirme toplantısı yapıldı. 
Toplantıya Mesleki ve Teknik Eğitim Şube Müdürü Ahmet Dost, proje kapsamındaki okul müdürleri Turan Altıok, Hakan Vahapoğlu, Musa Baldede, Recep Tekinaslan ile etkinlikte danışman ve rehber öğretmen olarak görev yapan  Atilla Sönmez, Gonca Güvenir, Recep Duran, Nuriye Gürler Kesen, Nazlı Vatan, Ayten Şahin katıldı.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2023 Eğitim Vizyonunda dezavantajlı grupların desteklenmesi ve kurumlar arası farklılıkların giderilmesi öne çıkan hedefler arasında belirtiliyor.
Ülkemiz genelinde dezavantajlı grupların desteklenmesi; mesleki ve teknik eğitim kurumları arasındaki kalite farklılıklarının giderilerek mesleki ve teknik eğitime erişimin artırılması, yaygınlaştırılması ve daha kaliteli bir mesleki ve teknik eğitimi gerçekleştirmek üzere Bakanlığımızca "Mesleki ve Teknik Eğitimde 1000 Okul Projesi" hayata geçirilmiştir. İlimizde; Kırşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Fatma Muzaffer Mermer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Aşıkpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mesleki ve teknik Eğitimde 1000 okul projesi kapsamına alındı.
"Mesleki ve Teknik Eğitimde 1000 Okul Projesi" kapsamında okullarımızda beş ana başlık altında geliştirme destekleme faaliyetleri yürütülmektedir. Bunlar; okullarımızın fiziki ortamlarının geliştirilmesi, yönetici ve öğretmenlerin desteklenmesi, temel becerilerin desteklenmesi, kişisel gelişimin desteklenmesi ve öğrenci velilerimizin desteklenmesinden oluşuyor. 
Bugün burada bir araya gelmemizin amacı; kişisel gelişimin desteklenmesi kapsamında hayata geçirilen "1000 Meslek Lisesi Sanatsal Etkinliklerde Buluşuyor" etkinliğinin değerlendirilmesidir. Bu proje ile Güzel Sanatlar Liselerimizdeki gönüllü öğrencilerimiz, sanatsal olarak kendilerine yol gösterecek öğretmenlerle birlikte; Mesleki ve Teknik Eğitimde 1000 Okul Projesi kapsamındaki gönüllü öğrencilerimize resim ve müzik alanlarında çevrim içi ortamda rehberlik yapacaklardır. Etkinliğin sonunda Mesleki ve Teknik Eğitimde 1000 Okul Projesi dâhilindeki öğrenciler bir eser ortaya koyacaklar.
“1000 Meslek Lisesi Sanatsal Etkinliklerde Buluşuyor” etkinliği kapsamında ilimizde; Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Lisesi gönüllü öğrencileri; Kırşehir Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, Fatma Muzaffer Mermer Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ve Aşıkpaşa Mesleki Teknik Anadolu Liselerinden sanata eğilimli ve gönüllü öğrencilere resim ve müzik alanlarında bilgi ve birikimlerini çevrim içi ortamda aktaracaklar.  Etkinlik süresince Neşet Ertaş Güzel Sanatlar lisesi öğrencilerimize resim ve müzik alanlarından öğretmenlerimiz sanatsal anlamda danışmalık yapacaklardır. Çevrim içi (online) etkinliklerin izlenmesi ve koordine edilmesi Mesleki ve Teknik Anadolu liselerimizden seçilen rehber izleyici öğretmenlerimiz tarafından gerçekleştirilecek. 
Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından oluşturulan Etkinlik Yürütme Kurulu şubat ayı içerisinde gerekli duyuruları ve planlamaları gerçekleştirmiş, etkinliğe katılmak isteyen güzel sanatlar lisesi öğrencileri ile mesleki ve teknik Anadolu lisesi öğrencilerinin eşleştirilmesi tamamlandı. Eşleştirilen öğrenciler; sanatsal bilgi ve becerilerini geliştirmeye yönelik rehber izleyici öğretmenlerinin koordinasyonunda; mart ve nisan ayları boyunca haftada iki gün birer saat çevrim içi(online) çalışma yapacaklar.  Bu çalışmalarla Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi öğrencilerimizin resim ve müzik alanında sanatsal ürünler ortaya koyması sağlanacaktır. Müzik eseri icrası videosu ve resim şeklinde ortaya çıkacak eserler çevrim içi (online) platformlarda sergilenecektir. İl Mili Eğitim Müdürlüğümüz tarafından Etkinlik Seçici Kurulunca resim ve müzik alanında 3-7 Mayıs 2021 tarihleri arasında seçilecek olan il birincileri bakanlığımıza bildirilecek ve resim alanı il birincisi ve müzik alanı il birincisi öğrencilerimiz dizüstü bilgisayar ( laptop ) ile ödüllendirilecek.
 Ayrıca etkinlikte çevrim içi çalışmalarda rehberlik etmiş ve onların ürün veya eser ortaya çıkartmalarını sağlamış Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri ile her iki alanda ilimizde ilk üçe giren eser sahibi öğrencilere Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından "Katılım ve Teşekkür Belgesi" düzenlenecek.
Yapılacak bu etkinlikte; Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerimizden rehber izleyici olarak 4 öğretmen etkinlikte görevlendirilmiş, resim alanında 17 öğrenci, müzik alanında 21 öğrenci gönüllü olarak etkinliğe katıldı. Güzel Sanatlar Lisesi’nden de resim alanında 5, müzik alanında 9 sanatsal danışman öğretmen görevlendirilirken, resim alanında 17 öğrenci, müzik alanında 21 öğrenci gönüllü olarak etkinliğe katılıyor.
"Mesleki ve Teknik Eğitimde 1000 Okul Projesi" kapsamında ilimizde beş ana konu başlığı altında yapılan geliştirme ve destekleme çalışmaları kapsamında yapılan çalışmalar;
Mesleki ve Teknik Eğitimde 1000 Okul Projesi kapsamındaki okullarımızın bakım, onarım ihtiyaçları belirlenerek ihtiyaçlar doğrultusunda bakım onarım çalışmalarına başlandı.
Fatma-Muzaffer Mermer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Kırşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine birer kütüphane kurulumu gerçekleştirilmiştir. Kütüphanelerimiz kullanıma açıldı.
Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Şubemizce "1000 Okul İyileştirme Projesi" kapsamına dâhil olan okullarımızda bulunan yönetici ve öğretmenlere;
"Sınıf İçi Değerlendirme Eğitimi yapılmış eğitime 13 yönetici, 73 öğretmen olmak üzere toplam 86 personel katıldı. “Tamamlayıcı (Alternatif) Değerlendirme Yöntemleri Eğitimi yapılmış eğitime; 13 yönetici, 51 öğretmen olmak üzere toplam 64 personel katıldı.
"Mesleki ve Teknik Eğitimde 1000 Okul Projesi" kapsamına dahil olan her okuldan 2 öğretmen seçilmiş ve toplam 6 öğretmenimize bakanlığımız tarafından uzaktan eğitim yoluyla "Patent ve Faydalı Model" eğitimi verildi.
Bakanlık tarafından "Mesleki ve Teknik Eğitimde 1000 Okul Projesi" kapsamına dahil olan okullarımızda öğrenim gören öğrencilerimize destek eğitim programı kapsamında temel becerilerin geliştirilmesine yönelik olarak hazırlanan toplam 1118 adet materyal kitap dağıtıldı.
"Mesleki ve Teknik Eğitimde 1000 Okul Projesi" kapsamına dahil olan okullarımızda görevli tüm Okul Müdürü ve Müdür Yardımcılarına "Mutlu Birey Yetiştirmek" konulu eğitim verildi.
"Bağımlılık ve Bağımlılık Maddelerinin Arzıyla Mücadele" ve "Çocuk Ergen Psikolojisi" konularında  3 okul müdürü ile 8 rehber öğretmene yönelik eğitim etkinliği düzenlenmiştir.
"Ergenlerin Yılmazlıklarını Güçlendirme" konusunda "Mesleki ve Teknik Eğitimde 1000 Okul Projesi" kapsamına dahil olan okullarımızda görevli tüm yönetici ve tüm öğretmenleri kapsayacak eğitim verilmiş, eğitime 181 kişi katılım sağladı.
 "Mesleki ve Teknik Eğitimde 1000 Okul Projesi" kapsamında yer alan okulların yöneticilerine Türk Patent ve Marka Kurumu uzmanları tarafından çevrimiçi olarak "Sınai Mülkiyet Hakları Eğitimi" verildi.
Bakanlıkça eğitici eğitimi kursuna katılan öğretmenler tarafından "1000 Okul İyileştirme Projesi" kapsamına dâhil olan okullarımızda görevli öğretmenlere uzaktan eğitim yoluyla "Fikri Mülkiyet ve Sinai Haklar Eğitimi" düzenlenmiş ve eğitime 134 öğretmen katıldı.
Hizmetiçi Eğitim Şubesi tarafından;  "1000 Okul İyileştirme Projesi" kapsamına dahil olan okullarımızda görevli tüm idareci ve öğretmenlere "İlkyardım Eğitimi Kursu" düzenlenmiş eğitime 179 personel katıldı.
"Mesleki ve Teknik Eğitimde 1000 Okul Projesi" kapsamında yer alan okullarımızın velilerine yönelik olarak Açık Öğretim ortaokulu, Açık Öğretim Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi, Açık öğretim İmam hatip ortaokulu ve liseleri hakkında SMS ile bilgilendirme yapılmıştır. Ayrıca velilerimize Halk Eğitimi Merkezimizde açılabilecek kurslar hakkında da bilgilendirme yapılmış istedikleri alanlarda kursların açılacağı belirtildi.
"Mesleki ve Teknik Eğitimde 1000 Okul Projesi" kapsamında ilimizde beş ana konu başlığı altında  geliştirme ve destekleme çalışmaları devam ediyor. (HABER MERKEZİ)