Menekşe Ahmet Yalçınkaya Anaokulu ile Litvanya, Letonya, Slovenya, Bulgaristan ve Romanya ortaklığında kurulan “Kıds In Nature” projesinde çocuklar doğada eğlenerek öğreniyor. 
Projeyi hazırlayan öğretmenler adına gazetemize bilgiler veren Menekşe Ahmet Yalçınkaya Anaokulu Okul Müdürü ve Proje Sorumlusu Aynur Beyazıt, “Çocuklarımızın doğadan daha fazla kopuk yaşamasının önüne geçmek, onların doğal ortamda yaparak ve yaşayarak öğrenmelerine fırsat sağlamak için kurduğumuz projede fidan diktik, fasulye ektik doğada yaşayan canlıları keşfettik. Televizyon, bilgisayar, video oyunları ve akıllı telefonların yardımıyla çocuklar, dışarıda kaliteli zaman geçirme konusunda bir ilgisizlik geliştirdiler. Bununla birlikte, Avrupa'da yapılan birkaç çalışma, doğada oynayan çocukların yaratıcılık, entelektüel gelişim ve problem çözme için daha fazla kapasite geliştirdiğini göstermiştir. Bunu göz önünde bulundurarak, bu e-Twinning projesini yürüterek, Anaokulu öğretmenlerinin Çocukları Açık Havada Öğrenme yoluyla Doğa ile ilişkilendirme konusundaki bilgi ve yetkinliklerini geliştirmeyi ve çocuklara oyunlar ve oyunlar aracılığıyla çoklu duyu, güven, fiziksel ve duygusal direnç kullanarak keşfetme özgürlüğü sağlamayı amaçladık.
“Hedeflerimiz çocuklarımızın doğa ile bağ kurması ve doğa temelli açık hava etkinliklerinden yararlanmasını sağlamak, çocukların oynamasına, keşfetmesine, eğlenmesine ve daha sağlıklı olmasına izin vermek, öğretmenlere doğayı bir öğrenme ortamı olarak kullanma fırsatı vermek, çocukların döngüsünü gözlemlemelerini sağlamak birinci elden yaşam, öğretmenlere en iyi uygulamalarını Avrupa'daki meslektaşları ile paylaşma fırsatı vermek” dedi.  (HABER: NECLA BAĞCI)