Kırşehir Menekşe Ahmet Yalçınkaya Anaokulunda Okul Öncesi öğretmeni Derya Yağmur’un öncülüğünde e Twinning ailesine katılarak Ecological Literate Kids(Ekolojik okuryazar çocuklar) adlı bir projesi hazırladı.
 Proje kurucuları Zonguldak’tan Fatma Uludağ ve Ankara’dan Zeliha Güneş Demir öğretmenler. Yerli ve yabancı birçok ortakların bulunduğu projede Kırşehir’den Şirinler Sınıfı olarak 12 öğrenci yer alıyor.
Ekolojik okuryazar çocuklar projesinde, ekoloji temelli eğitimin en önemli eğitim aracının “doğa” olduğu vurgulanıyor, doğada bulunan her canlı-cansız obje çocuk eğitiminde duyusal, bilişsel ve fiziksel eğitimin bir parçası olduğuna dikkat çekiliyor. 
Kırşehir Menekşe-Ahmet Yalçınkaya Anaokulunda Okul Öncesi öğretmeni Derya Yağmur, projeyle ilgili gazetemize bilgiler verirken şunları ifade etti:
“Çocuklar çevrelerini tanımaya başladıkça zihinlerinde farklı kavramlar geliştirirler. Ekoloji eğitimi kapsamında hazırlanan doğa etkinlikleri çocukların doğal meraklarından yararlanılarak onların çevrelerini ve doğayı gözlem yapma, araştırma ve tanımalarına düşüncelerini açıklığa kavuşturmalarına sorular sormalarına yardım eden çalışmalar olarak tanımlanabilir. Ayrıca çocuklar grup içinde işbirliği, yardımlaşma, paylaşma, sorumluluk alma gibi sosyal değerleri de kazanır. Doğa çalışmaları çocukların gelişmelerine yardım etmesi, onların hayata karşı tavırlarında değişiklikler meydana getirmesi ilgi alanlarını genişletmesi onlara daha etkili düşünme yollarını öğretmesi problem çözme yeteneklerini geliştirmesi açısından önemlidir.
“Öğrenmekten zevk alan, heyecan duyan meraklı, araştırmacı, gözlem yapan. çözümler üretebilen doğa ve diğer tüm zeka alanlarını aktif şekilde kullanabilir. Yaratıcı stressiz mutlu çevre ve doğaya önem veren çocuklar yetiştirebilmek için biz eğitimcilerin, anne ve babaların çocukları doğayla buluşturması ve doğayla bağ kurmalarını sağlaması gerekmektedir. Ecological Literate Kids adlı projemizde amaçlanan hedef budur. Ayrıca hızlı ve kaçınılmaz teknoloji ile gelişmeler yaşamsal alanımızın bozulmasına doğal kaynakların tükenmesine doğal dengenin ve türlerin yok olmasına sebep olmuştur. Biz de bu projeyi başlatarak çocukları ve aileleri çevre konusunda bilinçlendirmek, sorunların çözümünde aktif katılımlarını sağlamayı hedeflemekteyiz.” (HABER: BEYHAN BALLI)