Kırşehir Menekşe-Ahmet Yalçınkaya Anaokulu’nda Okul Öncesi öğretmeni Derya Yağmur, e-Twinning ailesine katılarak Kids in Nature (Doğada Çocuklar) adlı bir proje yürütüyor.
Proje kurucuları Kırşehir Menekşe Ahmet Yalçınkaya Anaokulu Müdürü Aynur Bayazit ve Bulgaristan’dan Nuray Fuchıdzhı. Projede Özbekistan Taşkent Türk İlkokulu Anasınıfı, Türkiye’den farklı illerden 4 ortak ve Litvanya, Letonya, Slovenya, Romanya, Bulgaristan’dan yabancı birçok ortakları bulunuyor.
“Uğur Böcekleri” ve “Arılar” sınıfı olarak 20 öğrenci ile projeye devam ettiklerini belirten Kırşehir Menekşe-Ahmet Yalçınkaya Anaokulu’nda Okul Öncesi öğretmeni Derya Yağmur,  projeyle ilgili olarak gazetemize yaptığı açıklamada şunları ifade etti:
“Kids in Nature projemizde Ekoloji temelli eğitimin en önemli eğitim aracı ‘doğa’dır. Doğada bulunan her canlı cansız obje çocuk eğitiminde duyusal, bilişsel ve fiziksel eğitimin bir parçasıdır.  Çocuklar çevrelerini tanımaya başladıkça zihinlerinde farklı kavramlar geliştirirler. Ekoloji eğitimi kapsamında hazırlanan doğa etkinlikleri çocukların doğal meraklarından yararlanılarak onların çevrelerini ve doğayı gözlem yapma, araştırma ve tanımalarına düşüncelerini açıklığa kavuşturmalarına sorular sormalarına yardım eden çalışmalar olarak tanımlanabilir. Ayrıca çocuklar grup içinde işbirliği, yardımlaşma, paylaşma, sorumluluk alma gibi sosyal değerleri de kazanır. Doğa çalışmaları çocukların gelişmelerine yardım etmesi, onların hayata karşı tavırlarında değişiklikler meydana getirmesi ilgi alanlarını genişletmesi onlara daha etkili düşünme yollarını öğretmesi problem çözme yeteneklerini geliştirmesi açısından önemlidir. 
“Öğrenmekten zevk alan, heyecan duyan meraklı, araştırmacı, gözlem yapan, çözümler üretebilen doğa ve diğer tüm zeka alanlarını aktif şekilde kullanabilir, yaratıcı stressiz mutlu çevre ve doğaya önem veren çocuklar yetiştirebilmek için biz eğitimcilerin, anne ve babaların çocukları doğayla buluşturması ve doğayla bağ kurmalarını sağlaması gerekmektedir. Kids in Nature adlı projemizde amaçlanan hedef budur. Ayrıca hızlı ve kaçınılmaz teknoloji ile gelişmeler yaşamsal alanımızın bozulmasına doğal kaynakların tükenmesine doğal dengenin ve türlerin yok olmasına sebep olmuştur. Biz de bu projeyi başlatarak çocukları ve aileleri çevre konusunda bilinçlendirmek, sorunların çözümünde aktif katılımlarını sağlamayı hedeflemekteyiz. Bu proje ile kentsel alanlardaki öğrencilere ilk elden açık havada öğrenme deneyimleri sunmayı, bu şekilde yaşamı mümkün kılan doğal süreçleri ortaya çıkarmayı, çevredeki dünya hakkında bir anlayış oluşturmayı ve doğaya karşı olumlu tutum ve değerler geliştirmeyi amaçlıyoruz.” (HABER: NECLA BAĞCI)