Sınavla ilgili tüm hazırlıkların tamamlandığını belirten Kırşehir İl Milli Eğitim Müdürü Metin Alpaslan, LGS’ye Kırşehir’de 3 bin 189 öğrencinin katılacağını açıkladı…
 
Liselere Geçiş Sınavı 
Pazar günü yapılacak

Kırşehir’de öğrenimlerini sürdüren 8. Sınıf öğrencileri 6 Haziran Pazar günü yapılacak Liselere Geçiş Sınavı’na girecek. 
Dört yıldır istedikleri liseye girmek için yoğun bir hazırlık dönemi geçiren Kırşehir’deki 8. Sınıf öğrencilerinin sınav heyecanı sürüyor. Pandemiden dolayı doğru dürüst okula ve dershaneye gidemeyen öğrenciler LGS’ya uzaktan eğitimle hazırlanmak durumunda kaldılar. 
6 Haziran 2021 Pazar günü ülke genelinde 09.30-12.50 saatleri arasında LGS iki oturum halinde gerçekleştirilecek.
SINAV HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI
Kırşehir İl Milli Eğitim Müdürü Metin Alpaslan, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından 6 Haziran'da yapılacak LGS kapsamındaki merkezî sınava ilişkin son hazırlıklarla ilgili bilgi verdi.
Sınavın Kovid-19 salgını koşullarında sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilebilmesi için alınan önlemleri aktaran Alpaslan, sınavda ilimiz merkez ve 6 ilçede hazırlıklarda gelinen noktaları açıkladı.
 6 Haziran 2021 Pazar günü iki oturum hâlinde gerçekleştirilecek olan ve 3 bin 189 öğrencinin katılacağı sınavın 96 sınav salonunda yapılacağını ve 444 öğretmenin görevlendirildiğini söyledi. 
Ayrıca rehber öğretmenleri sınav günü salgın tedbirlerinin uygulanmasında okullarda destek verecekler. Sınav binası ve bahçesine yalnızca öğrenci ve görevliler alınacak. Sınav gününden bir gün önce tüm sınav binaları temizlenecek ve sınav görevlileri temas gerektiren sınav işlemlerinde cerrahi eldiven kullanacaklar.
 2021 LGS'ye girecek tüm öğrencilere ve sınavda görev alacak öğretmenlere, maske ve dezenfektanlar okullarda ücretsiz olarak verilecek. Ayrıca, sınav binalarında el antiseptiği ve yedek maske bulundurulacak.
 Bütün sınav merkezlerimizin sınava hazır olduğu, öğrenci ve velilerimizin herhangi bir tereddüt yaşamaması gerektiği ve il milli eğitim müdürlüğümüz tarafından sınavın sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilmesi için gerekli bütün önlemlerin alındığını söyledi. (HABER: BEYHAN BALLI)