Kurban derisi bağışlarınız Türk Hava Kurumu’na olsun

THK Kırşehir Şubesi Başkanı İsmet Yapıcı “Milli Kurum, Milli Gurur” Türk Hava Kurumu, “Bu Bayram Eti Sizin, Derisi Milletin” sloganıyla kurban derisi bağışları beklediklerini açıkladı

BU YIL Kurban Bayramı’nda kesilen kurbanlıkların derisi Türk Hava Kurumu’na bağışlanarak Türk gençliğine destek olunacak.
Türk Hava Kurumu Kırşehir Şube Başkanı İsmet Yapıcı, kurban derilerinin bu yıl da Türk Hava Kurumu’na bağışlanmasını isterken, Kırşehir’de 10 araç ve 25 personelle ilm genelinde halkın bağışlayacağı kurban derilerini toplayacaklarını açıkladı.
“Uçan Türk Gençliği’ne Destek Ol… Bağışlarınız Türk Hava Kurumu’nda Anlam Kazansın” denilerek, kurban derilerinin Türk Hava Kurumu’na bağışlanmasıyla gökyüzüne yeni kanatlar kazandırmak için destek beklediklerini belirten THK Kırşehir Şube Başkanı İsmet Yapıcı, “Türk Hava Kurumuna bağışladığınız her deride, devletimize, milletimize, ordumuza yardım ettiğinizi biliyor muydunuz? Nasıl mı? Çünkü Türk Hava Kurumu’ndan başka hiçbir dernek ya da cemaat deri toplayıp devletine vergi vermez. Türk Hava Kurumu her yıl milyonlarca lira devletine vergi verir ve ülke kalkınmasına katkı sağlar. Kurban derisi, ülkemizin milli serveti olarak nitelendirilen vatandaşlarımız tarafından bağışlanan kurban derisi, 2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu’na istinaden her yıl Ankara Valiliği İl Dernekler Müdürlüğü’nden alınan izin ile Genel Merkezi ve Türkiye geneline yayılmış şubeleri aracılığıyla ve yılların verdiği tecrübe, birikimle faaliyetlerini başarılı bir şekilde yerine getirmektedir. Kurban derilerinizi bizzat size en yakın şubelerimize giderek makbuz karşılığında veya size en yakın şubemizi arayarak, adresinizden teslim edebilirsiniz. Ayrıca bu yıl 10 araç ve 25 personelimiz vatandaşlarımızın bizzat ayağına giderek kurban derisi bağışlarınızı yine makbuz karşılığında toplayacaktır” dedi.
Türk Hava Kurumu’nun kurban derisi bağışlarının doğru adresi olduğunu ifade eden Başkan İsmet Yapıcı, “Değerli Kırşehirli halkının vereceği kurban derisi yardımları ile havacılığımızın güçlenmesine, yüzlerce pilot yetiştirilmesine, binlerce gencimize ücretsiz Havacılık ve Uzay Bilimleri Üniversitesi ile ülkemizin hizmetinde bulunulmasına, şehit ve gazi çocuklarının THK Üniversitesi’nde ücretsiz okutulmasına, hasta ve yaralılara hava ambulans desteği verilerek vatandaşlarımızın sağlığını kazanmasına katkıda bulunmasına yardımcı olmanın gurur ve huzurunu yaşayacaksınız. Yapmış olduğunuz deri bağışı sonrası lütfen görevlilerden makbuz isteyiniz. Her türlü destek ve detaylı bilgi için irtibat numaramız 0386 213 33 85/0545 247 1164” açıklamasında bulundu.
Türk Hava Kurumu, milli bütçeden hiçbir pay almadan Türk halkının destek ve yardımlarıyla havacılık ve eğitim faaliyetlerini gerçekleştiren THK bağış gelirleri ile ülkemizde her yıl 60 binden fazla gence verdiği ücretsiz havacılık kurslarıyla gökyüzüne yeni kanatlar kazandırıyor.
THK Üniversitesi’nde burslu öğrenciler okutarak sektörde ihtiyaç duyulan nitelikli yetişmiş personel ihtiyacını karşılıyor.
Filosundaki yangın söndürme uçakları ile yurtiçi ve yurtdışında sanayi, orman, şehirlerde meydana gelebilecek olası bir yangın durumuna havadan yangın söndürme hizmeti de veren THK, içinde bulunan sabit ve taşınabilir medikal malzemeler, doktor, yoğun bakım hemşiresi veya anestezi teknisyeninden oluşan ekip ile her türlü tıbbi müdahalenin 7/24 yapılabileceği hava ambülansı hizmeti ile de organ nakli hizmeti veriyor. (HABER: SALİH GÜNER)