Kısa adı KOP olan, Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi desteğiyle Kırşehir’de Hayal Kütüphanesi açılıyor.

Geçtiğimiz aylarda Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Numan Nafiz Şahin ve KOP İdaresi Başkanı Mahmut Sami Şahin arasında imzalanan protokol ile çocuklarımız ve gençlerimizin hayal kurma becerilerinin artırılması, nitelikli bireylerin yetiştirilmesi, bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi amacıyla ilimizde “KOP Hayal Kütüphaneleri” oluşturulması için protokol imzalanmıştı. İmzalanan protokol ile hazırlıklarına başlanan “Hayal Kütüphanesi” son çalışmaların da tamamlanmasıyla birlikte 23 Aralık 2021 Perşembe günü çocuklarımızın ve gençlerimizin yeni hayal penceresi olarak hizmet vermeye başlayacak.

Açılacak olan “Hayal Kütüphaneleri” ile bilim ve teknoloji adına teknik-teorik bilgileri, algoritma, temel elektronik eğitimleri, robotik kodlama, artırılmış gerçeklik, mobil uygulama geliştirme, üç boyutlu modelleme, film ve animasyon yapımı, tasarım odaklı düşünme, kitap okuma günleri, akıl-zeka oyunları ve astronomi gibi branşları çocuk ve gençlere en iyi şekilde öğreterek, kaliteli içeriklerin ortaya çıkması sağlanacak.

Kırşehir Valisi İbrahim Akın ve KOP İdare Başkanı Mahmut Sami Şahin’in katılacağı açılış programı yarın saat 15:00’te Cacabey Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Numan Nafiz Şahin, “Projemizin hayata geçmesi noktasında başta KOP Daire Başkanlığı’na ve projede emeği geçen tüm personelimize teşekkür ediyor Kırşehir KOP Hayal Kütüphanemizin ilimize, çocuklarımıza ve gençlerimize hayırlı olmasını diliyoruz” dedi. (HABER MERKEZİ)