KIRŞEHİRLİLER Vakfı, Kırşehirli maddi durumu iyi olmayan fakir ve kimsesiz öğrenciler için sağlanacak olan burs desteği için başvuruların başladığını duyurdu. 
Tarihsel vakıf kültürümüzün Kırşehirliler nezdinde devamını sağlamak, Kırşehirli hemşehrilerimizin birliğine, dirliğine, sağlığına, eğitimine, genel kültürüne yaşam kalitesine katkı sağlamak, başarılı gençlerin eğitimine imkanlar ölçüsünde destek olmak, Kırşehirli hemşehrilerimiz başta olmak üzere ilkemiz insanına ufuk ve vizyon çizmek, bir tarih ve kültür merkezi olan Kırşehir’in kültür yapısını tüm dünyada temsil etmek amacıyla çalışmalar yapmak, Kırşehirli hemşehrilerimize; kalıcı, topluma fayda sağlayan, kültürümüzü yeni nesillere taşıyan, yardımlaşmanın, birliğin, beraberliğin, millî, vicdani ve ahlaki değerlerin önemini fiilen göstererek ve yaşatarak öğreten bir merkez oluşturmak, milli ve manevi değerleri genç nesillere aşılamak, yaşayarak ve örnek olarak öğretmek amacıyla kurulan ve bu yönde çalışmalarını sürdüren Kırşehirliler Vakfı bu çerçevede yeni eğitim ve öğretim yılında üniversite öğrencilerine vereceği bursla katkılarını sürdürecek.
Kırşehirliler Vakfı’ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Ankara'da Üniversite Okuyan (Lisans-4 Yıllık) Kırşehirli Gençlerimiz değerlendirilecektir. Başvurular Burs Komisyonumuzca değerlendirilecek olup maddi durumu olmayan öğrencilerimize verilecektir. Vakfımızdan halen burs alan öğrencilerimiz de tekrardan başvuru yapmalıdır. Başvurular 20 Eylül 2022 tarihinde sonlandırılacaktır" şeklinde bilgiler aktarıldı. (HABER: Seda BAYSAL)