Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından Rektörlük binası duvarına resim boyama yapıldı. Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü lisans ve yüksek lisans öğrencileri, 20 gün süren duvar çalışmalarında Kırşehir’in simgesi haline gelen ve Kırşehir’le özdeşleşmiş kişilerin ve yapıların resimlerini çizdiler.

Duvar boyama çalışmasında kullanılacak resimler Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinin destekleri tasarlanırken, bu tasarımlar Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Hande Kılıçarslan’ın koordinatörlüğünde ve lisans öğrencileri Ebru Öztürk, Ünal Karakuş, Elif Azra Baştuğ, Münevver Kılıç, Elif Nur Tekbaş, Berkay Vahaboğlu ile yüksek lisans öğrencileri Fatma Cansız ve Sercan Kalaycıoğlu tarafından resmedildi.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya resim çalışmalarını yerinde ziyaret ederek çalışmalar hakkında Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Hande Kılıçarslan’dan bilgi aldı.

Kılıçarslan, Geleneksel Türk Sanatları Bölümü olarak Üniversitemiz Merkez Yerleşkesinde Güzel Sanatlar Fakültesinin elinin değmesini çok istediklerini belirterek bu amaçla Rektörlük binasının duvarına Kırşehir’i temsil eden görseller işlediklerini söyledi.

Duvar boyama çalışmalarında su bazlı akrilik boyalar kullanarak, portre ve figürlere üç boyutlu derinlik kazandırarak duvar boyama çalışmasını yaptıklarını anlatan Doç. Dr. Hande Kılıçarslan, çalışmalarda Kırşehir’in kültürel simgeleri ve Kırşehir’e değer katan, Kırşehir’le bağdaşan şahsiyetlerin portrelerini resmettiklerini vurguladı.

Duvar boyama çalışmalarını yerinde inceleyen Rektör Karakaya, sanata ve sanatçıya değer verdiklerini, onların çalışmalarını önemsediklerini dile getirerek, Rektörlük binası duvarının bu simgelerle resmedilmesinin kendilerini mutlu ettiğini belirtti.

Duvar boyama çalışmalarında öğrencilerin elinin değmesinin kendilerini ayrıca memnun ettiğini kaydeden Prof. Dr. Vatan Karakaya, duvar boyama çalışmalarında emeği geçen akademik ve idari personel ile öğrencilere teşekkür etti.

Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya’ya ziyaretinde Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Gökbel ile Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, Genel Sekreter Mehmet Zeki Küçük, Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ali Güneş, daire başkanları ile akademik ve idari personel eşlik etti. (HABER MERKEZİ)