İlimizin eğitim durumu Vali İbrahim Akın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda değerlendirildi.
Koronavirüs nedeniyle uzun süredir kapalı olan okulların kademeli olarak eğitime başlaması ile beraber ilimiz genelinde okullarda alınan tedbirleri ve eksikleri tespit ederek çözüme kavuşturmak amacıyla düzenlenen toplantı Vali İbrahim Akın başkanlığında yapıldı.
Toplantıda İl Milli Eğitim Müdürü Şevket Karadeniz’den ilimizde eğitim ile ilgili yürütülen çalışmalar, öğretmen-öğrenci sayıları, koronavirüse karşı alınan tedbirler ve okulların durumu hakkında bilgiler alan Vali İbrahim Akın yaptığı konuşmada, ilimizdeki eğitim durumunu değerlendirmek ve geleceğe yönelik planlamaları yapmak amacıyla bugünkü toplantıyı düzenlediklerini söyledi.
İlimizde bütün okullarda Koronavirüs ile ilgili gereken tedbirlerin alındığını belirten Vali İbrahim Akın, “Bilindiği gibi, Kırşehir eğitimde marka kentlerden birisidir. Yaşadığımız salgın döneminde, Bakanlığımızın kararları doğrultusunda eğitimi devam ettirerek ilimizdeki eğitim kalitemizi daha iyi bir noktaya çıkarmak için planlamamızı yapıyoruz. Amacımız bilgili, donanımlı, milli ve manevi değerlere saygılı bireyler yetiştirerek, ülkemizin bulunduğu noktadan daha iyi bir seviyeye gelmesine katkı sunmaktır. Devletimiz, çocuklarımızın sağlıklı ve güvenli bir ortamda eğitim-öğretim görmeleri için her türlü imkânı sağlamaktadır. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de görülen salgın ile mücadele kapsamında gereken bütün tedbirleri almış durumdayız.” dedi.
Milli Eğitim Şube Müdürlerinin de hazır bulunduğu ziyaret, Vali İbrahim Akın’ın kurum hakkında brifing alması ve yapılan değerlendirmenin ardından sona erdi. (HABER MERKEZİ)