Vali Akın, “Salgınla mücadelenin en etkili yolu aşı olmaktan geçiyor” dedi ve herkesi bir kez daha aşı olmaya davet etti 

2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılında alınacak trafik tedbirleri, Vali İbrahim Akın başkanlığında düzenlenen toplantıda değerlendirildi.
Valilikte düzenlenen toplantıya Vali İbrahim Akın’ın yanı sıra İl Jandarma Komutanı J. Alb. Sadık Gülecen, Belediye Başkan Yardımcısı Asaf Kayaoğlu, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Oktay Yaltı, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Alpaslan, Kırşehir TSO Başkanı Mustafa Yılmaz, Kırşehir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Tekin ile ilgili kurum amirleri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali İbrahim Akın, “Bilindiği gibi, yeni Eğitim-Öğretim Yılı 6 Eylül 2021 Pazartesi günü başlayacak. Salgın nedeniyle öğrencilerimizin büyük bir kısmının uzaktan sürdürdüğü eğitim hayatı yüz yüze eğitimle açılıyor. Bugünkü toplantıda, Milli Eğitim Bakanlığınca yayınlanan ‘2021-2022 Eğitim Öğretim Yılında Alınacak Trafik Tedbirleri Genelgesi’ kapsamında ilimizde yeni dönemde okul servisleri ve okul çevrelerinde alınacak tedbirler ile yürütülecek denetimler, okullarda yapılacak olan bilgilendirme ve farkındalık çalışmalarını ele alacağız.” dedi.
Okul içinde ve dışında alınacak geniş tedbirlerle öğrencilerin daha güvenli ve sağlıklı bir ortamda eğitim almalarını amaçladıklarını belirten Vali İbrahim Akın, “Servis çalışanları, rehber personel ve öğrenciler şahsi temizlik kurallarına mutlaka uygun şekilde hareket ederek, araçların içerisinde mutlaka maske takılacak. Eğitim personeli, kantin çalışanları ve servis görevlilerinden aşı olmayan ya da hastalık geçirmeyen kişilerden haftada iki kez PCR testi istenilecek. Salgınla mücadelenin en etkili yolunun aşı olmaktan geçtiğini hatırlatıyor, vatandaşlarımızı bir kez daha aşı olmaya davet ediyoruz. Alınan bütün bu tedbirler halkımızın sağlığını koruyama yöneliktir. Vatandaşlarımızdan alınan tedbir kararlarına hassasiyet göstermelerini bekliyoruz. Bu vesileyle, yeni Eğitim-Öğretim Yılının hayırlı olmasını temenni ediyor, tüm eğitim camiasına ve tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.
Toplantı, eğitim-öğretim dönemi süresince alınacak tedbirlerin görüşülmesi ile sona erdi. (HABER MERKEZİ)