6 Haziran 2021 tarihinde gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sınavı'na ilişkin 1. nakil sonuçları 6 Temmuz tarihinde, 2. nakil sonuçları ise 9 Ağustos tarihlerinde açıklandı.
LGS yerleştirme sonuçlarına göre sınavla öğrenci kabul eden Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinde doluluk oranı Türkiye genelinde yüzde 77 iken MEB, TOBB ve TOBB ETÜ Mesleki Eğitimi İş Birliği Protokolü kapsamındaki 113 meslek lisesinin kontenjan doluluk oranı yüzde 96 oldu.
Kırşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde sınavlı giriş bölümü bu yıl %100 doluluk oranına sahipken, sınavsız giriş bölümü %60 doluluk oranına; Kırşehir TOKİ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde ise %80 doluluk oranına yükseldi.
Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Yılmaz, Oda’nın da PYK Kurulunda yer aldığı Meslek Liselerine ilginin giderek arttığını ve sektörlerin ihtiyaçlarını karşılayacak öğrencilerin okullarından meslek sahibi olarak mezun olmalarının ülke ekonomisine katkı sağlayacağını toplum içinde prestij kazanacaklarını, hayatlarının şekilleneceğini ve en önemlisi doğru meslek seçiminin ömür boyu mutluluk getireceğini ifade ederek projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen başta TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu olmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı ve TOBB ETÜ’ye teşekkürlerini iletti. (HABER MERKEZİ)