Toplumda okuma alışkanlığını geliştirmek ve yaşam boyu eğitime katkıda bulunmak için oluşturulan gezici kütüphaneler, hasta, engelli veya eve bağımlılar olarak adlandırılabilecek toplumdaki özel grupların; nüfus açısından dağınık bölgelerde yaşayanların veya benzer nedenlerden dolayı yerleşik kütüphane hizmetlerinden yararlanamayan insanların bilgi gereksinimlerini karşılamak ve bilgiye erişimde fırsat eşitliği sağlamak üzere, modern kütüphanecilik ilkelerine göre kurgulanmış taşıtlar aracılığıyla hizmet sunuyor.
Kırşehir Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Aşıkpaşa İl Halk Kütüphanesi bünyesinde hizmet veren gezici kütüphane aracı çocukları okulların açılması ile birlikte yeniden kitaba kavuşturdu. 
Pandemi nedeniyle hizmetine ara verilen Gezici kütüphane merkeze bağlı Çayağzı köyünde ve Özbağ kasabasında çocukları kitaplarla buluşturdu.
Kütüphaneye erişimi olmayan kırsal bölgelerde yaşayan çocuk ve yetişkinleri kitapla buluşturan gezici kütüphaneyle, öğrenciler temel eserlerden hikâyelere kadar onlarca kitabın yer aldığı farklı kitapları okuma şansı bulabiliyor.
Çayağzı köyüne giden gezici kütüphaneyi gören çocuklar, büyük mutluluk yaşadı. Kütüphaneye gelen çocuklara salgın tedbirleri nedeniyle ateş ölçümü, maske ve mesafe kontrolü yapıldı.
Kırşehir İl Kültür ve Turizm Müdürü Halil Çalışır konuya ilişkin olarak; “2016 yılından bu güne kadar Gezici Kütüphane uygulamamızla yüzlerce okulumuzda öğrencilerimizle buluşma imkânı bulduk. Özellikle kırsal kesimde kitaba ulaşma konusunda zorluk çeken öğrencilerimizle buluşarak onların da kitaplara ulaşmasına gayret ediyoruz. Pandemi kısıtlılıkları nedeniyle bir süredir ara verdiğimiz Gezici kütüphanemiz, Yeniden Kontrollü Normalleşme süreciyle birlikte günde 2 durakla hizmet vermeye başladı. Gezici kütüphanemizde, çeşitli kategorilerde toplam 4 Bin kitap ve 6500 üyesi bulunmaktadır. Ödünç verilen kitaplar, 15 gün sonra yenisiyle değiştirilmektedir. Pandemi süreci ve tedbirlerine uygun olarak inşallah yaptığımız gezi programıyla öğrencilerimizle ve diğer hemşerilerimizle buluşmayı sürdüreceğiz. Kilometrelerce yol kat ederek köylere giden gezici kütüphanede görevlilerimiz, herkesin kitapla buluşması için büyük çaba sarf ediyor” açıklamalarında bulundu. (HABER MERKEZİ)