Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ortaklaşa düzenlenen “Yüzme Bilmeyen Kalmasın “ projesi kapsamında, yüzme eğitimleri Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzunda başladı. Proje birer aylık periyotlarla 3 dönem halinde uygulanacak.
Gençlik ve Spor İl Müdürü Numan Nafiz Şahin, Yarı Olimpik Yüzme Havuzunu ziyaret etti. Ziyarette yüzme kursuna katılan öğrencilerle bir süre sohbet eden İl Müdürü Şahin, yüzme kursuyla ilgili ve devam eden Yüzme Bilmeyen Kalmasın projesiyle ilgili antrenörlerden bilgi aldı.
Bu arada “Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi” kapsamında Erol Güngör İlkokulu öğrencileri 1 ve 3 sınıf öğrencilerinin eğitimlerine başlandı. Ayrıca yeni başlayan öğrencilerin antropometrik özellikleri ve genel testleri yapıldı. Spor Şehri Kırşehir'de yüzme bilmeyen kalmayacak.
Kırşehir merkez ve ilçelerde eğitim gören ilköğretim öğrencilerine yönelik uygulanacak olan proje, Kırşehir Gençlik ve Spor il Müdürlüğüne bağlı Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzunda ücretsiz olarak gerçekleştiriliyor.
Cumhurbaşkanlığının “ikinci yüz günlük İcraat Programı” kapsamında yer alan “Yüzme Bilmeyen Kalmasın” projesiyle Kırşehir Merkez ve ilçelerde ilköğretim okullarında eğitim gören öğrenciler öncelikli olmak üzere ülke genelinde toplam yüz bin öğrencinin ücretsiz olarak yüzme eğitimi alması hedefleniyor. (HABER MERKEZİ)