Kırşehir’de “Yaya Geçidi Nöbeti” Farkındalık Etkinliği Düzenlendi

Vali Akın: “Sürücülerimiz yayalara öncelik vermeli”

İçişleri Bakanlığı tarafından “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla 2019 yılı “Yaya Öncelikli Trafik” yılı ilan edilmiş ve ülke genelinde eş zamanlı olarak yürütülen kampanyalar ile farkındalık faaliyetleri düzenlenmişti. Bu sefer, bu kampanyanın devamı niteliğinde olan ve yaya güvenliğini sağlamak üzere “Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz” sloganıyla “Yaya Geçidi Nöbeti” farkındalık etkinliği gerçekleştirildi.
Bu kapsamda, Vali İbrahim Akın başta olmak üzere İl Jandarma Komutanı J. Alb. Ferhat Kuran, İl Emniyet Müdürü Murat Türesin, Belediye Başkan Yardımcısı Osman Uçar ile tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızın temsilcilerinin katılımı ile Terme Caddesi üzerinde bulunan Japon Pazarı önündeki yaya geçidinde “Yaya Geçidi Nöbeti” farkındalık etkinliği düzenlendi.
Konu ile ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali İbrahim Akın, “Bugün, yaya güvenliğini sağlamak üzere devletimizin tüm unsurlarıyla konunun takipçisi ve nöbette olduğumuzu göstermek amacıyla başta okullarımız olmak üzere bütün kamu kurum ve kuruluşlarının hizmet binalarının önünde ve diğer yaya geçitlerinde ‘Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz’ sloganıyla ‘Yaya Geçidi Nöbeti’ farkındalık etkinliği gerçekleştiriyoruz. Bu etkinlikte, önce yaptığımız etkinliklerde olduğu gibi trafik görevlisi ve trafik ışığı olmayan noktalarda yayaların öncelikli olduğu, sürücülerin yayalara geçiş hakkı tanıması gerektiği ve bu nedenle de yayaların güvenliğinin sağlanması amaçlanmaktadır. Bu kapsamda bugün, 13:00-15:00 saatleri arasında Terme Caddesi üzerinde bulunan Japon Pazarı önünde ve diğer yaya ve okul geçitlerinde ‘Yaya Geçidi Nöbeti’ farkındalık etkinliği düzenliyoruz. Bu vesileyle, tüm vatandaşlarımızdan trafik kurallarına uyma konusunda hassasiyet göstermelerini istiyoruz.” dedi.
“Yaya Geçidi Nöbeti” farkındalık etkinliği, Vali İbrahim Akın’ın öğrencilerle birlikte sürücülere broşür dağıtarak sürücüleri bilgilendirmesi ile sona erdi. (HABER MERKEZİ)