Kırşehir’de 2017-2018 eğitim-öğretim yılının başlamasına az bir süre kala veli ve öğrencilerin okul hazırlığı başladı.
Kırşehir’de gelecek hafta başlayacak 2017-2018 eğitim-öğretim yılı için okul kıyafetleri mağaza ve pazarlardaki yerini aldı. Aileleri ile birlikte mağazalara gelen çocuklar, eğitim alacakları okula uygun kıyafetleri satın almaya başladı.
18 Eylül 2017 Pazartesi günü başlayacak ve 19 Ocak 2018 Cuma sona erecek olan yeni eğitim-öğretim yılı için okul kıyafetleri satışlarını başlattıklarını belirten esnaflar ise bu sezon beklentilerinin yüksek olduğunu dile getirdiler.
Kurban Bayramı nedeniyle satışların biraz geç başladığını, ancak bu hafta yoğunlaşacağını belirten okul kıyafetleri ile çantası satışı yapan esnaflar, velilerin bayramın ardından çocuklarının ihtiyaçlarına yöneleceklerini söylediler.
Aylardır okulların açılmasını dört gözle bekleyen esnaflar, “Okulların açılma tarihinin hemen bayramın ardına denk gelmesi vatandaşlarımızı zorlayacak gibi geliyor. Çünkü ellerindeki parayla kurban aldılar. Bayram masraflarına harcadılar. Bizden ya veresiye alacaklar, ya da kredi kartıyla. Fiyatlar geçen yıla göre biraz arttı. Bu da vatandaşlarımızı zorlayacak. Ancak okul kıyafetleri, eşyaları ve kırtasiye ürünlerinin satışında bir sıkıntı yaşayacağımıza inanmıyoruz. Çünkü çocuklarımız bizim geleceğimiz. Bu yüzden aileler çocuklarının tüm ihtiyaçlarını karşılamak istiyor. Tabi ki, ekonomik durum kaliteye etki ediyor.
Bu yıl sattığımız en düşük okul kıyafetleri 100 TL, ürününe göre değişiklik gösteren en yüksek okul kıyafeti ise 300 TL seviyesinde. Ayrıca veliler ürünlerin sağlıklı olduğunu kontrol etmeleri ve alışveriş yaptığı mağazadan uyumluluk belgelerini almaları gerekiyor” dediler.
Şehrimizde 50 yıldır kitap-kırtasiyecilik yapan Alaattin Kırtasiye’nin sahiplerinden Ramazan Karabulut, velilerin kırtasiye ihtiyaçlarını okulların açılmasıyla birlikte almaya başlayacaklarını, ancak çanta, suluk gibi diğer ihtiyaçlarını almaya başladıklarını belirterek “Bu yıl kırtasiye fiyatlarının dolar kurunun artmasına paralel olarak arttı. Bu da velilerimizin bütçesini zorlayacağa benziyor. Bizim sattığımız ürünleri hem kaliteli olmasını, hem de ucuz olması için her türlü özveriyi yapıyoruz” dedi ve öğrencilere yeni eğitim ve öğretim yılı öncesi başarılar diledi. (HABER: SALİH GÜNER)