Vali İbrahim Akın, gazetemiz “Kırşehir Çiğdem”e açıkladı:

“Kırşehir’de öğrencilerimizin
yurt sorunu kalmayacaktır”

    Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nin yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte yaşanan yurt sorunu yapılan girişimler ve çalışmalar sonucu çözümlendi.
    Vali İbrahim Akın, Kırşehir’de yaşanan yurt sorunuyla ilgili gazetemize “Kırşehir Çiğdem”in sahibi Salih Güner’in yönettiği sorular üzerine bilgiler verdi. 
    Kırşehir’de yapımı tamamlanan 1010 yatak kapasiteli erkek öğrenci yurdunun hizmete açılmasıyla birlikte yurt başvurusunda bulunan erkek öğrencilerin tamamının yurt talebinin karşılandığını belirten Vali İbrahim Akın, yurt başvurusunda bulunan kız öğrencilerden ise sadece 145 öğrencinin yedek listede kaldığını, bu öğrencilerin de Pazartesi ve Perşembe günleri olmak üzere haftada iki kez yapılan yerleştirmeler sonucunda çok kısa süre içerisinde tamamının yurda yerleşebileceklerini, böylece hiçbir öğrencinin açıkta ve yurtsuz kalmayacağını ifade etti.
    Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin yaptırıp Ahi Evran Üniversitesi’ne devrettiği 500 kişilik öğrenci yurdunda bazı prosedürlerin yerine getirilmesi için çalışmaların devam ettiğini ve son aşamaya geldiğini de hatırlatan Vali Akın, “Kırşehir’e gelen hiçbir öğrencimizin barınma sorunu yaşamasını istemeyiz ve gönlümüz de razı olmaz. İnşaatı tamamlanan bu yurdumuzun da hizmete sunulması ile birlikte üniversitemizi tercih ederek ilimize gelen hiçbir öğrencimizin barınma endişesi yaşamayacak, KYK’dan yurt talebinde bulunan her öğrencimiz yurt imkânından yararlanabilecektir. Dolayısıyla Kırşehir’de hiçbir üniversite öğrencimizin yurt sorunu olmayacaktır.” dedi. (HABER: BEYHAN BALLI)