Vali Akın: “Ailelerin öğretmenlerine emanet ettiği öğrencilerimizi, geleceğe en iyi şekilde hazırlamak istiyoruz”

KIRŞEHİR’DE MİNİKLER DERS BAŞI YAPTI

Vali İbrahim Akın, 2020-2021 eğitim-öğretim yılının başlaması sebebiyle Prof. Dr. Erol Güngör İlkokulu’nu ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi.
İl Milli Eğitim Müdürü Şevket Karadeniz, Okul Müdürü Fırat Karagüllü ve okul idarecilerinden bilgiler alan Vali İbrahim Akın, daha sonra sınıfları gezerek öğrencilere iyi dersler diledi.
Sınıfları gezdiği sırada öğrencilere çeşitli nasihatlerde bulunan Vali İbrahim Akın, öğrencileri koronavirüs tedbirlerine uymaları noktasında hatırlatmalarda bulundu.
Koronavirüsten dolayı ara verilen eğitim hayatının Uyum Eğitimi ile başladığını belirten Vali İbrahim Akın, “Anaokulu öğrencileri ile 1. sınıf öğrencileri bugün yüz yüze eğitime başladılar. Öğrencilerimiz 1. hafta bir gün, 2. ve 3. haftalarda ise okula ikişer gün devam edecekler. Daha sonra okula kaç gün gelineceği ise Bilim Kurulu’nun önerileri doğrultusunda belirlenecektir.” dedi.
İlimizdeki okullarda hijyen kuralları ile ilgili bütün tedbirlerin alındığını ifade eden Vali İbrahim Akın, “Sosyal mesafeyi korumak adına ilimiz genelinde sınıflar iki gruba ayrıldı. Bilindiği gibi koronavirüsle mücadele verdiğimiz bu süreçte hem öğrencilerimizin hem de öğretmenlerimizin sağlığını korumak durumundayız. Öğrencilerimizden maske, mesafe ve temizlik kurallarına uymalarını istiyoruz. Amacımız, ailelerin öğretmenlerine emanet ettiği öğrencilerimizi, geleceğe en iyi şekilde hazırlamaktır. Bu konuda öğretmenlerimize, velilere ve idarecilerimize önemli görevler düşüyor.” şeklinde konuştu.
Vali Akın, sınıfları gezerek yeni eğitim-öğretim yılının başarılı geçmesi dileğinde bulundu. (HABER MERKEZİ)