Koronavirüs tedbirleri kapsamında aileleriyle birlikte evde olan çocuk ve gençlerin Ramazan ayını da fırsat bilerek bu dönemi daha verimli geçirmelerine yardımcı olmak ve Kur’an-ı Kerim okumalarını geliştirmelerine katkı sunmak amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması düzenlenmişti.
Bu kapsamda ilimiz den de yarışmaya katılanlara İl Müftümüz Mehmet Yaman tarafından hediyeler verildi. 11/08/2020 Salı günü saat: 14.00’de İl Müftülüğünde düzenlenen ödül töreninde konuşan İl Müftüsü Mehmet Yaman; “Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliği ile düzenlenen yarışmaya ilimizden katılan ve dereceye giren bu yavrularımıza teşekkür ediyorum, Kur’an-ı Kerim’i öğrenmek ve okumak her Müslümanın görevidir ve hayırlı bir iştir. Bunun için Müslüman hangi yaşta olursa olsun, Kur’an-ı öğrenmek için büyük bir gayret içerisinde olması gerekir. Allah çocuklarını Kur’an eğitimine yönlendiren anne ve babalara, Kur’an öğretenlere bu dünyada ve ahirette güzellikler ihsan eylesin.
Allah’ın kitabını öğrenmek ve bu doğrultuda yaşamak bizlerin gayesi olmalıdır. Bugün burada bulunan siz yavrularımız düzenlenen yarışmada dereceye girerek Başkanlığımız tarafından ödüllendirildiniz bizlerde sizlere bugün ödüllerinizi veriyoruz. Gösterdiğiniz üstün başarılardan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. “ dedi.
Daha sonra yarışmada dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri ile Kur’an-ı Kerim hediye edildi. Toplu olarak resim çekilmesi ile program sona erdi. (HABER MERKEZİ)