Kırşehir İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile çalışan ailelerin mağdur olmaması için kreş ve gündüz bakım evleri faaliyetlerine devam edebilecek.
Kreşlerin salgın yönetimi ve çalışma rehberi kurallarına uygun şekilde faaliyetlerine devam edebileceği belirtilen İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Vali İbrahim Akın’ın başkanlığında yaptığı toplantının ardından yeni kararında şu ifadelere yer verildi:
“Koronavirüs (Covid­19) salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirilmiştir.
“İçerisinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat döneminin temel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra salgının seyri ve olası riskler göz önünde bulundurularak hayatın her alanına yönelik uyulması gereken kurallar ve önlemler belirlenmektedir.
“Bu çerçevede Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısında alınan kararlar doğrultusunda; İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun 18.11.2020 tarih ve 101 sayılı kararı ile yeni tedbirler belirlenerek uygulamaya konulmuştur.
“Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı tarafından resmi/özel örgün ve yaygın tüm eğitim faaliyetlerinin 31 Aralık 2020 tarihine kadar uzaktan eğitim yoluyla devam edeceği hususu kamuoyu ile paylaşılmıştır.
“Öte yandan kamu ve özel sektörde çalışan anne ve babaların kreş çağındaki çocuklarının çalışma saatleri içerisinde bakımlarında mağduriyet yaşanmaması amacıyla Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığının görüşleri doğrultusunda kurulumuzca yapılan değerlendirme neticesinde 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27. ve 72. maddeleri uyarınca ilimiz genelinde;
“1. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kreşler ile birlikte diğer kamu kurum ve kuruluşları ve özel eğitim kurumları bünyesindeki kreşlerde ve gündüz bakım evlerinde yüz yüze eğitim faaliyetlerinin devamının sağlanmasına,
“2. Yüz yüze eğitim faaliyetlerine müsaade edilen kreş ve gündüz bakım evlerinin, Sağlık Bakanlığı Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde belirlenen kural ve tedbirlere uygun şekilde çalışmalarını temin etmek amacıyla Valilik/Kaymakamlıklar ile bağlı oldukları birimlerce etkin bir şekilde denetlenmesine,
“Oybirliği ile karar verildi.” (HABER MERKEZİ)