Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü kapsamında Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası bünyesine ikinci bir meslek lisesi dahil edildi.
Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yılmaz’ın verdiği bilgiye göre, Türkiye’de özel sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi maksadıyla 26 Şubat 2019 tarihinde Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu liderliğinde TOBB, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında “Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü” imzalanmıştı.
İlimizde Kırşehir Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin Protokol Yürütme Kurulu (PYK)'unda yer alan odamıza ikinci okul olarak TOKİ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'de dahil edildiğini belirten Başkan Mustafa Yılmaz, “Milli Eğitim Bakanlığı ve TOBB arasında imzalanan protokol ile iş dünyasının da mesleki eğitimde sorumluluk aldığı, yönetimde söz sahibi olduğu ve elini taşın altına koyduğu bir model uygulamaya konuyor. Bu model ile sektörlerin ihtiyaçlarını karşılayacak, meslek lisesinden mezun olmanın prestijini artıracak bir yapıyı hayata geçirmek için kamu-özel sektör işbirliği için çalışmaktayız. Protokol Yürütme Kurulu (PYK), yerelde insan kaynağının ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak, okul yönetimlerini ve müfredatı şekillendirecek çalışmalar yapmakta. Meslek liseli öğrenciler; bilimi, tekniği ve pratiği öğrenerek, mezun olduğunda hızla iş hayatına entegre olabilmekte. Hem eğitim, hem öğrenciler hem de iş dünyası için faydalı olacağını umut etmekteyiz” dedi. (HABER MERKEZİ)