Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörlüğü tarafından çıkan son ilanda Tıp Fakültesi ile Devlet Hastanesi’ne 22 öğretim elemanı alındı.
Bilimsel araştırma ve inceleme yaparak toplumun sağlık sorunlarına çözüm bulmayı hedefleyen Tıp Fakültemiz hem akademik hem de fiziksel anlamda güçlenmeye devam ediyor.
Tıp fakültesine yeni alınan öğretim elemanları ile ilgili bilgi veren Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, bir taraftan Tıp Fakültesini güçlendirirken bir taraftan da hastanemizdeki doktor eksikliklerini giderdiklerini söyledi.
Son ilanda Tıp Fakültesine 22 öğretim elemanı kazandırdıklarını belirten Rektör Karakaya, önceliklerinin en çok ihtiyaç duyulan alanlar olduğunu ve kadro dağılımını bu şekilde yaptıklarını dile getirdi.
Tıp Fakültesinin ve hastanenin daha da güçleneceğine vurgu yapan Rektör Karakaya, alınan öğretim elemanlarının alanları ile ilgili şu bilgileri verdi:
“Deri ve Zührevi Hastalıklar alanında 1 profesör ve 1 doçent, Biyoistastistik ve Tıp Bilişimi alanında 1 profesör ve 1 doktor öğretim üyesi, Anatomi alanında 1 profesör ve 1 araştırma görevlisi, Tıbbi Mikrobiyoloji alanında 1 profesör, Kadın Hastalıkları ve Doğum alanında 1 doçent ve 1 doktor öğretim üyesi, Ortopedi ve Travmatoloji alanında 1 doçent, Halk Sağlığı alanında 1 doçent, İç Hastalıkları alanında 1 doçent ve 1 doktor öğretim üyesi, Kalp ve Damar Cerrahisi alanında 1 doktor öğretim üyesi, Göz Hastalıkları alanında 1 doktor öğretim üyesi, Genel Cerrahi alanında 1 doktor öğretim üyesi, Fizyoloji alanında 1 doktor öğretim üyesi ve 1 araştırma görevlisi, Tıp Tarihi ve Etik alanında 1 doktor öğretim üyesi, Histoloji Embriyoloji alanında 1 doktor öğretim üyesi, Temel İmmünoloji alanında 1 doktor öğretim üyesi ve Tıbbi Biyoloji alanında 1 doktor öğretim üyesi daha Tıp Fakültemizin akademik kadrosuna katıldı.”
2007 yılında kurulan ve Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nin Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın yoğun gayretleri sonucunda 2016-2017 eğitim-öğretim döneminde öğrenci alımına başlayan Tıp Fakültesi’nin alanında uzman akademisyenlerle bölgesinde öncü bir Tıp Fakültesi olma yolunda hızla ilerliyor. (HABER MERKEZİ)