Türkiye’de üniversite ve yükseköğretim üzerine araştırmalar yapan bağımsız araştırma laboratuvarı Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı’nın (ÜniAr) her sene yayınladığı “Öğrenci Dostu Şehirler” sıralamasında 2019 yılında 30. sırada olan Kırşehir, 2020 yılında 26'ncı sıraya yükseldi.
81 ildeki 125 devlet ve 67 vakıf olmak üzere 192 üniversitede öğrenim gören 39 bin 386 öğrenciden elde edilen verilerle her sene yapılan “Öğrenci Dostu Şehirler” araştırmasında Kırşehir; 2018 yılında 35’inci, 2019 yılında 30’uncu, geçtiğimiz eğitimi öğretim dönemi olan 2020 yılında ise dört basamak yükselerek 26’ncı sıradaki yerini aldı.
Yapılan araştırmanın sonuçlarına göre her geçen yıl Kırşehir; barınma, ulaşım ve sosyal imkanların yanı sıra kültür sanat faaliyetleriyle de üniversite kenti olma yolunda ilerliyor. 
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın her fırsatta dile getirdiği gibi Kırşehir’i üniversite öğrencisi için bir cazibe merkezi haline getirmek adına gösterilen tüm çabaların, bağımsız araştırmalarla da ne kadar yerinde olduğu verilerle ortaya konuyor. Tüm bu veriler  üniversitesi öğrencisiyle şehir arasındaki etkileşimin her geçen yıl pozitif yönde arttığını gösteriyor. (HABER MERKEZİ)