Kırşehir’in en eski ve köklü lisesi olarak bilinen, ancak yıkılarak yerine yaptırılan modern okulu Cumhuriyet Ortaokulu’na dönüştürüldüğü için Bağbaşı Mahallesi’nde geçici bir binada eğitim ve öğretime devam eden Kırşehir Lisesi’nin, önümüzdeki günlerde boşalan Cumhuriyet Ortaokulu’na taşınacağı açıklandı. 
1953 yılında eğitim ve öğretime başlayan ve bugüne kadar ünlü bürokrat, doktor, akademisyen ve 30 binden fazla başarılı öğrenci mezun eden Kırşehir Lisesi 2017 yılında yıkılarak yerine Selçuklu mimarisi taşıyan 36 derslikli bir okul inşaa edilmiş ve buraya Cumhuriyet Ortaokulu taşınmış, Kırşehir Lisesi de Bağbaşı Mahallesi’ndeki Asayiş Şube Müdürlüğü yanındaki bir binaya taşınmış ve burada Hoca Ahmet Yesevi İmam Hatip Lisesi ile birlikte eğitime devam ediyor.
Tarihi Kırşehir Lisesi’nin yıkılmasının ardından başka bir yere kaldırılmasına Kırşehir halkının yoğun tepki göstermesi üzerine Kırşehir Valiliği ve Milletvekili Mustafa Kendirli Kırşehir Lisesi’nin hemen yanında bulunan ve geçen yıllarda Cumhuriyet Ortaokulu’nun eğitim verdiği binada eğitimine devam etmesini kararlaştırmıştı.
Halen Bağbaşı'nda eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam eden Kırşehir'in en köklü liselerinden Kırşehir Lisesi’nin taşınacağı Cumhuriyet Ortaokulu’nda tadilat ve onarım çalışmaları hızla devam ediyor.
Millî Eğitim Müdürü Metin Alpaslan, Kırşehir Lisesi'nin taşınacağı Cumhuriyet Ortaokulu'nun eski binasında incelemelerde bulundu. 
Kırşehir Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bakım ve onarımı yapılmaya başlanan binayı yerinde inceleyen Metin Alpaslan, binanın bakım ve onarımının en kısa sürede tamamlanarak Kırşehir Lisesi’nin Bağbaşı’ndan buraya taşınacağını söyledi. (HABER: BEYHAN BALLI)