KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı 2021 yılı KOP Okuyor Mali Destek Programı kapsamında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü uhdesinde hazırlanan “Kırşehir KOP Hayal Kütüphanesi” projesi uygulanmaya hak kazandı.
Yenilikçi, model ve ihtisaslaşmış alanlarda, okuma-yazma kültüründe farkındalık oluşturulması, çocuklar ve gençlerin hayal kurma becerilerinin artırılması, nitelikli bireylerin yetiştirilmesi, bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi amacıyla  “KOP Hayal Kütüphaneleri (Spor, Yazarlık, Keşif, Bilim ve Deney, Astronomi, Teknoloji, Geri Dönüşüm, Kariyer, Sanat, Edebiyat ve Tarih vb.) oluşturulması amacıyla hazırlanan proje, Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Sayın Numan Nafiz Şahin ve KOP İdaresi Başkanı Sayın Mahmut Sami Şahin arasında imzalanan protokol ile onaylandı.  
Proje kapsamında Hayal kütüphaneleri ile teknik-teorik bilgilerin çocuk ve gençlere en iyi şekilde öğreterek, kaliteli içeriklerin ortaya çıkmasını sağlanmayı ve gelişimlerine destek olmayı hedeflemekte.
Bu amaçla Kütüphane kurulumunun yanında gerçekleştireceğimiz faaliyetler ile İlimize bağlı köy ve kasabalarımızda da eğitim gören tüm öğrencilere hitap edecek etkinlikler düzenleyecek, il genelinde ilkokul öğrencilerimizde okul çağı dışında kalmış gençlere kadar geniş bir kitlenin projemize dahil edilmesi planlandı.  
KOP HAYAL KÜTÜPHANESİ GENÇLERİMİZİ HAYALLERİNE BİR ADIM DAHA YAKLAŞTIRACAK
Çocukların ve gençlerin ilgi ve yeteneklerinin de keşfedilebileceği KOP Hayal Kütüphanemiz ile gençlerimizin hayallerine bir adım daha yaklaşmalarına yardımcı olabilmek adına robot yapımı, film ve animasyon yapımı, mobil uygulama geliştirme, gibi bir çok alanda tüm imkanlarımızla çocuklarımızın ve gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Bu vesile ile projemizin hayata geçmesi noktasında başta KOP Daire Başkanlığı’na ve projede emeği geçen tüm personelimize teşekkür ediyor Kırşehir KOP Hayal Kütüphanemizin ilimize, çocuklarımıza ve gençlerimize hayırlı olmasını diliyoruz.
KÜTÜPHANE NEDİR?
Okuma kültürünün geliştirilmesi için bilgisayardan elektronik eğitim materyallerine, internetten zeka oyunlarına kadar birçok materyallerin bulunduğu kütüphanelerdir. Z-kütüphanelerde çocuk edebiyatı, güncel kitaplar, satranç masaları, tangram, yapbozlar, zeka geliştirici oyuncak, öğrenme oyunları, CD, DVD ve bilgisayar oyunları ve filmler de yer alıyor.
KÜTÜPHANELERİN AMAÇLARI NELERDİR?
Küresel toplum ve bilgi çağının istemleri, kütüphaneciliği yeniden biçimlendirmiş ve teknolojinin kullanımı da günümüz dünyasının ekonomik, kültürel ve iletişim alışkanlıklarında köklü değişiklikler meydana getirmiştir. Öğrencilere yönelik kütüphane hizmetleri, hiçbir zaman öğrenciler ve onların aileleri için günümüzdeki kadar önemli olmamıştır. Bilgiye erişim ve dünyanın çok kültürlü zenginliklerinin yanı sıra, hayat boyu öğrenme ve okuryazarlık becerileri de toplumların önceliği durumuna gelmiştir.
KÜTÜPHANELERİN ÖZELLİKLERİ:
**Bilgiye erişimde fırsat eşitliği
**Sesli ve elektronik kitaplar
**Modern ve estetik tasarım
**Pedagojik uygunluk
**Taşınabilir raflar
**Ahşap ve kumaşla kaplanmış duvarlar
**Okuma zevki uyandıran ortam
(HABER MERKEZİ)