Kuruluşundan bugüne eğitime destek için projeler geliştiren ve uygulayan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Kırşehir Şubesi, ilimizdeki öğrencilerin bu ihtiyacını karşılamak üzere “Öğrencilerimize Bilgisayar Desteği” projesini hayata geçirdi. 
Şehrimiz Ankara Caddesi, Ahi Evran Mah. 727. Sok. Türkmenoğlu İş Merkezi’nde faaliyet gösteren ÇYDD Şube Başkanı Mahmut Börekçi, pandemiden dolayı Kırşehir’deki öğrencilerin teknolojiye sahip olmalarının zorunluluk haline geldiğini belirterek, gazetemize yaptığı açıklamada şunları söyledi: 
“Tüm dünyayı etkisi altına COVID-19 salgını önlemleri kapsamında uzaktan eğitime geçiş ile birlikte teknolojiye sahip olmak bir zorunluluk haline gelmiştir. Maddi yetersizlikler içinde eğitimine devam etmek zorunda olan öğrencilerimizin uzaktan eğitimi mümkün kılan bilgisayar, tablet vb. teknolojik donanım ve internete erişimlerinin olmadığını tespit ettik. Kuruluşundan bugüne eğitime destek için projeler geliştiren ve uygulayan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği olarak bu ihtiyacı karşılamak üzere “Öğrencilerimize Bilgisayar Desteği” projesini hayata geçirdik. Bu projede derneğimizden burs alan üniversiteli öğrencilere bilgisayar, orta öğretim öğrencilerini de tablet sahibi yapmayı, ayrıca bu donanımı kullanabilmeleri için internet desteği vermeyi hedefledik. Bu kapsamda yapmış olduğumuz çalışmalara destek veren bağışçılarımızla birlikte 25 öğrencimize tablet ve bilgisayar desteği sağladık. Öğrencilerimizin eğitimlerine destek için şube çalışmalarımıza destek veren; ÇYDD Genel Merkezine, Kırşehir Belediyesine, Biyologlar Derneğine, Değerli üyemiz Musa Solak öğretmenimize, ‘İyilik Peşinde Koş’ kampanyasında bilgisayar desteği için şubemiz adına koşan bursiyer öğrencimiz Serhat Lenger’e öğrencilerimiz adına teşekkür ederiz” dedi. (HABER: BEYHAN BALLI)