8 copy

KIRŞEHİR, eğitimde marka kent olma statüsünü öğrencilerle birlikte velilerin özverili çalışmalarının yanı sıra eğitim kurumları ve öğretmenlerin çalışmasıyla korurken, şehrimize kazandırılacak Eğitim Komplesi ile eğitimdeki başarı ve yarış daha da güçlenecek.

Kırşehir’de eğitim alanında her zaman kendini yenileyip geliştirerek, daha iyi hizmet sunma noktasında çalışan Büyük Eğitim Kurumları, eğitim ve öğretimdeki faaliyetlerini taçlandırdı.
Büyük Eğitim Kurumları, İstanbul Aydın Üniversitesi Bil Okulları ile Kırşehir’e eğitim kompleksi kazandıracak.
Büyük Eğitim Kurumları’nın İstanbul Aydın Üniversitesi Bil Okulları ile işbirliğinde hayata geçireceği ortaokulm ve temel lise çalışmaları düzenlenen toplantı ile Kırşehirli velilere tanıtıldı.
Kültür Müdürlüğü’nde düzenlenen tanıtım toplantısında saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Bil Okulları ile ilgili slayt sunumu eşliğinde bilgilendirme yapıldı.

Büyük Eğitim Kurumları Özel Büyük Fen Lisesi Müdürü Akıner Akıncı açılış konuşmasında, “Biz Büyük Eğitim Kurumları olarak Kırşehir’de uzun yıllardır eğitim-öğretim faaliyetlerinde yer almaktayız. Bugün bu faaliyetlerimizi İstanbul Aydın Üniversitesi ve Bil Okulları ile taçlandırmanın gururunu ve sevincini yaşamaktayız. Kırşehir, Türkiye’de eğitim ve öğretime gereken önemi layıkıyla veren birkaç nadide ilden biridir. Bu bağlamda Kırşehir’in uzun süredir eksikliğini yaşadığı çağdaş, ilkeli, disiplinli ve üst düzey eğitim-öğretim kompleksini Kırşehir’e kazandırmak kurumumuz adına bize büyük bir gurur vermektedir. Bu yapıyı ve hizmeti sunan değerli hocalarımıza saygılarımı sunuyorum” dedi.

Kurucu Ortak Akademik Danışman Bahadır Gülbahar da, “Anne ve babalarının üzerinde kafa yorduğu en büyük mesele çocuklarının eğitimidir. Biz ebeveynler çocuklarımızın ilk öğretmenleri olma sorumluluğunu üstleniriz. Ancak ilerleyen yaşlarında onları uzman, nitelikli insan gücüne sahip, amaçlarına sistemlilik içinde ulaşmaya çalışan eğitim örgütleri, yani okullara emanet etme gereği duyarız. Zira insanları eğitme işinin şansa bırakılamayacağını çok iyi biliriz” ifadesini kullandı.

Kırşehir’in eğitime duyduğu hassasiyet ve eğitime verdiği önemin Bil Okulları’nın eğitim anlayışıyla daha da güzelleşeceğini belirten Büyük Eğitim Kurumları Kurucu Müdürü Fatih Yıldırım, şöyle konuştu:

Fatih Yıldırım. copy
“Kendi adıma 2006’da başladığımız eğitim-öğretim serüvenine Kaman Büyük Dershanesi’nde 80 öğrenci ile başladık. Bugün sene 2015, aradan geçen 9 yılda 3 dershane, 5 özel okul yaptık. Bunları yaparken de Kırşehir küçük bir yer bilindiği gibi çok zorluklarla karşılaştık. Ama hep yanımda olan insanlar vardı, 2006’dan beri hiç ayrılmadığım 20 tane benim meslektaş arkadaşlarım vardı sırtımı dayadığım. Onlara sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Beni ve bizi buralara taşıyan o arkadaşlarımızdır.
“Geçen yıla kadar bir Sağlık Meslek Lisemiz, bir Fen Lisemiz, bir anaokulumuz vardı. Bu sene de bir ortaokul ve bir temel lise Kırşehir’e kazandırmak istedik. Bunu yaparken de çözüm ortağımız olarak İstanbul Aydın Üniversitesi, Bil Okulları ile bir birliktelik yaptık. İnanıyoruz ki Kırşehir’in eğitime duyduğu hassasiyet, eğitime verdiği önem Bil Okulları’nın eğitim anlayışıyla daha da güzelleşecektir.
“Eğitim bir kadro işidir, eğitim bir veli hassasiyetidir. Eğitim bir öğretmen fedakarlığıdır. Eğitim özel teşebbüse doğru da özellikle bu dönemde bir yatırımcı da işidir. Bizler özel okul açmak, bunu işletmek, iyi eğitim vermek için yola çıktık. Bu yıl 12 tane Milli Eğitim’den çok değerli arkadaşlarımız bize tam destek verdiler ve Bil Ortaokulu’nu inşa ettik.
“Kırşehir’in bir eğitim kompleksine ihtiyacı var. Bir binadan oluşan bir okula değil. Bizim şu andaki Kırşehir’deki tüm okullarımız, sadece eğitim-öğretime hitap eden, kendi çapında minik minik sosyal aktiviteler yapabilen okullar. Ama bugün Türkiye’de çok güzel özel okullar var. Özellikle bu konuda Bil Okulları, İstanbul Aydın Üniversitesi, çağı yakalamış durumda, kendileri ile de işbirliği yapmaktan sonsuz gurur duyuyoruz.”

Kırşehir’in eğitimdeki başarısının ülke genelinde konuşulduğunu ve bunun nedenini katıldığı konferanslarda sorulduğunu belirten Bil Okulları Genel Müdürü Orhan Dağhan, “Bilgi en iyi araştırarak, sorgulayarak ve içselleştirilerek öğrenilir” diyerek, başarının sadece zekayla olmayacağının altını çizdi.
Bil Okulları Genel Müdürü Orhan Dağhan, konuşmasını “1994 yılında İstanbul Bahçelievler’de büyük bir dershaneyle eğitim hayatına başlayan Bil Dershanesi, 1997 yılında Türkiye çapında 89 tane dershaneye ulaşmış, 89 dershanedeki öğrencilerin ve öğretmenlerin yayın ihtiyaçlarını gidermek üzere Türkiye’nin en modern ve en büyük matbaalarını kurmuş, 2003 yılında büyük reklamlarla Türkiye’ye lanse ettiğimiz Anadolu Bil Meslek Yüksekokulları, Türkiye’nin ilk özel vakıf meslek yüksekokulunu kuran, 2007 yılında da İstanbul Aydın Üniversitesi’ni kuran ve bulunduğumuz 2015 yılı itibariyle 35 bin öğrencisi, bin 850 akademisyeni ile Türkiye’nin en çok tercih edilen vakıf üniversitesi ve ailemiz adına teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum” sözleriyle tamamladı.