Akademik çalışmaların yanı sıra bölgesinin kalkınmasına da katkı sağlayan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin gerçekleştirdiği tüm başarılar, ulusal basında yer buldu. İnsan odaklı eğitimi ile eğitimde kaliteyi güvence altına alan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, son yıllarda gösterdiği başarılı performansı ile Sabah ve Yeni Şafak Gazetesinin sayfalarına taşındı.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nin son dönemlerde hızla geliştirdiği yerli projelerinin Sabah ve Yeni Şafak Gazetelerinin sayfalarında yer alması, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin bir kez daha ulusal basında ses getirmesini sağladı.

Gazetelerin içeriklerinde belirtildiği gibi Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi kullanıma sunduğu Ahi Yeterliğe Dayalı Eğitim Projesi (AYDEP) ile kaliteli eğitime öncülük ediyor. Sabah ve Yeni Şafak Gazetelerinin “AYDEP’le Kaliteli Eğitimi Önceleyen Üniversite: Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi ” başlığıyla girdiği haberde sadece AYDEP’e değil, üniversitemizin diğer projelerinden olan Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması kapsamında hayata geçirdiği pilot üniversite projelerini de içeriyor.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nin kalite çalışmalarındaki başarılarından Tam Kurumsal Akreditasyon almasına, öğrenci memnuniyetine önem vermesinden sağlık alanında mükemmeliyeti hedef almasına kadar birçok detayın yayımlandığı gazete haberlerinde, Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın görüşüne de yer verildi.

"Yeni Türkiye'nin Yenilikçi Üniversitesi" sloganı ve "Milli ve evrensel değerleri benimsemiş, çağın gerektirdiği teknik ve insani becerilere sahip nitelikli insan yetiştirmek" misyonuyla eğitim hayatına devam eden Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi yeni öğrencilerini beklediğini belirten Rektör Karakaya, ürettikleri projeler ile hem bölgelerinin kalkınmasını sağladıklarını hem de ülkenin ihtiyacına yönelik üretim yapılmasına katkı sunduklarını vurguladı. Ülkemizin ve dünyamızın geçirdiği büyük salgın COVİD-19 döneminde Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin AYDEP ile eğitime ara vermeden devam ettiklerini kaydeden Prof. Dr. Vatan Karakaya, “Hayata geçirdiğimiz yerli ve milli projemiz AYDEP, hem eğitimde kaliteyi güvence altına alıyor hem de tüm eğitim kurumlarının kullanımına uygun bir sistemdir.” dedi. (HABER MERKEZİ)