Vali Akın: “Kırşehir’in yöneticileri olarak, okul öncesinden üniversiteye kadar eğitimin her aşamasında yapılan ve yapılacak olan projelerle eğitim ve öğretimdeki çıtamızı her geçen gün yükseltmenin gayreti içerisindeyiz”

Rektör Karakaya, "Aldığınız eğitimler ve bilgiler ışında Ahi Evran'ın diyarında Ahiliğin başkentinde Ahilik anlayışı içerisinde yaşayacağınızdan, Ahilik yeminine sadık kalacağınızdan şüphemiz yoktur"

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, 2018-2019 Akademi Yılı mezunları için düzenlenen tören Cumartesi günü gerçekleştirildi ve yaklaşık 4 bin 500 öğrenci kep atarak mezun oldu.
Üniversite stadyumunda düzenlenen 2018-2019 Akademi Yılı Mezuniyet Törenine Vali İbrahim Akın, Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya, daire müdürleri, öğretim üyeleri, mezun olan yaklaşık 4 bin öğrenci ile aileleri katıldı.
Öğrencilerin geçiş töreni, Ahi Yemini etmeleri ve seneyi birincilikle bitiren öğrencinin yaş kütüğüne adını çakması ile devam eden törende konuşan Vali İbrahim Akın, mezun olan öğrencilerin üniversiteden aldıkları eğitimleri gerçek hayatta uygulamaya geçirerek ülkemizin gelişmesine katkı sağlayacaklarına inandıklarını söyledi.
Gençliğin ülke için önemli bir enerji kaynağı olması sebebiyle var olan bu potansiyelin iyi değerlendirilmesi, gençlerin hem kendilerine, hem de topluma faydalı bireyler olarak yetiştirilmesinin de ancak iyi bir eğitim süreci ile mümkün olacağını belirten Vali İbrahim Akın, “Eğitimin önemini hayatımızın her safhasında daha çok hissettiğimiz bir çağda yaşıyoruz. Dünya ve ülke gündeminde yaşanan gelişmeler, bu alanda yapılan yatırımları her geçen gün daha da önemli kılmaktadır. Bilindiği gibi ülkemizin en önemli özelliklerinden birisi sahip olduğu genç nüfusudur. Devletimiz de üniversitelerimizin imkânlarını ve eğitim kalitesini arttırmak ve daha çok gencimizin üniversite ile buluşmasını sağlamak amacıyla yatırımlarını sürdürmektedir. Bizler de Kırşehir’in yöneticileri olarak, okul öncesinden üniversiteye kadar eğitimin her aşamasında yapılan ve yapılacak olan projelerle eğitim ve öğretimdeki çıtamızı her geçen gün yükseltmenin gayreti içerisindeyiz. İşte, bu anlayışla gençlerimize eğitim veren Kırşehir Ahi Evran Üniversitemiz de her geçen gün daha da güçlenen akademik kadrosu, okul binaları, sosyal tesisleri ve yurtlarıyla gençlerimize en iyi imkânı sunma gayreti içerisindedir. Bu vesile ile özverili çalışmalarından dolayı Üniversite Rektörümüzü ve emeği geçenleri kutluyorum.” dedi.
Sözlerinin devamında öğrencilere hitaben konuşan Vali İbrahim Akın, “En güzel dostlukları kurduğunuz, en unutulmaz anıları paylaştığınız, bilgi ve birikimlerinizi arttırarak kendinizi geliştirme fırsatı bulduğunuz üniversite hayatınızı tamamlamış bulunuyorsunuz. Artık sizler, ülkemizin kalkınması ve milletimizin refahı için çalışacağınız yeni bir hayata başlıyorsunuz. Biliyorsunuz ki, doğduğunuz andan bu vakte kadar aileleriniz, hayallerinizi gerçekleştirmeniz, gelecekte olmayı arzu ettiğiniz mesleğe ulaşmanız, daha mutlu ve huzurlu bir yaşam sürebilmeniz için maddi ve manevi her türlü fedakârlıkta bulundular. Yine eğitim hayatınızda öğretmenleriniz ve üniversite hocalarınız sizlerin iyi bir eğitim almanız, yüksek erdem ve ahlakla yetişmeniz için her zaman yanınızda olmuş, sizlere daima yol göstermiş, bilgi ve birikimlerini sizlerle paylaşarak geleceğe hazırlanmanıza yardımcı olmuşlardır. Nitekim, uzun bir çabanın ürünü diplomanız ile birlikte ülke yönetiminde artık söz sizlerde olacaktır. Birlik ve beraberliğimizi muhafaza edecek, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkacak, bilimin ışığında ülkemiz için en iyisini yapacak olan sizlersiniz. Bundan sonra gerek kamu ve özel sektörde, gerekse kendi işinizi kurmak suretiyle hayatınıza yön vereceksiniz. Aileniz, milletimiz ve ülkemiz sizlerden hizmet bekliyor. Sizlere duyduğumuz güveni boşa çıkarmayacağınıza, icra ettiğiniz her görevde ülkemizin menfaatleri doğrultusunda hareket edeceğinize, insanı insan yapan değerleri yaşatarak yolunuza devam edeceğinize gönülden inanıyoruz. Ayrıca sizleri bugünlere getiren ve hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan sevgili annelerinizi, babalarınızı tebrik ediyor, siz değerli gençlerimize sağlıklı, mutlu ve başarılı bir gelecek diliyorum.” şeklinde konuştu.
Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu da konuşmasında, “Gençlerimiz bugün hayatının en önemli günlerinden birini yaşıyor. Eğitim hayatı boyunca zor şartlar yaşadılar ancak bugün mezun olmanın haklı sevincini yaşıyorlar, bizler de bu sevinçlerine ortak olmanın gururunu yaşıyoruz. Eğitim asla bitmez, sizler kendinizi geliştireceksiniz. Ne iş yaparsanız yapın, en iyisini yapacağınızdan şüphemiz yok. Sizler artık Kırşehir’in fahri elçilerisiniz. Umuyorum ki üniversitemizin adını taşıyan Ahi Evran-ı Veli ve diğer nice Anadolu erenlerinin diyarından, Neşet Ertaş ve diğer ustalarımızın sevgiyi, kardeşliği, iyiliği, güzelliği aşılamış büyüklerimizin memleketinden ayrılıyorsunuz. Ancak sizler de artık Kırşehirli sayılırsınız. Sizleri tebrik ediyor, bundan sonraki hayatınızda başarılar diliyorum.” sözlerine yer verdi.
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya da yaptığı konuşmada, “Gelecekteki umutlarınızı gerçekleştirmek için büyük çaba harcayarak kazandığınız bölümlerden mezun oluyorsunuz. Her başlangıç bir sona, her son da bir başlangıca aralanan kapıdır. Eğitim sürecinizin sonuna geldiniz, ancak sosyal hayatın yükünü üstlenmiş durumdasınız. Bu sorumluluğu yerine getirmek için almış olduğunuz bilgi ve donanımları çağın ötesinde uygulamalara dönüştürerek her Anadolu gencinin yapması gereken duruş ve gayreti göstereceğinize şüphemiz yoktur. İnsanlığa hizmet etmeyi şeref saymış dahî karakterlerin ruh ikizleri olarak yeniden doğacak kültür ve medeniyeti asrın, zamanın ruhuna yeniden işleyeceksiniz. Milletimizin geleceğine, devletimizin bekasına göz diken, içeriden ve dışarıdan gelen tüm hain planlara karşı hazırlıklı olacaksınız. Ülkemizin ihtiyaç duyduğu alanlarda ve mezun olduğunuz bölümlerdeki ihtiyaçları karşılayacak olan sizlersiniz. Eğitim-öğretim bir hazırlık dönemiydi, biz sizleri mezun olduktan sonraki hayatınız için yetiştirdik. İnanıyorum ki, hayatınızda başarılı olacaksınız.” dedi.
Mezuniyet Töreni, üniversiteyi dereceyle bitiren öğrencilere Vali Akın, Rektör Karakaya, Belediye Başkanı Ekicioğlu ve diğer ve protokol tarafından diplomaları ve hediyelerinin verilmesi ve kep fırlatma ile sona erdi. (HABER MERKEZİ)