Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi bilişim alt yapısını güçlendirmeye devam ediyor.
Öğrenciler ve öğretim elemanlarına daha kaliteli ve nitelikli hizmet vermek amacıyla bilişim alt yapısında önemli çalışmalar yapıldı. Yapılan çalışmalarla ilgili bilgi almak ve çalışmaları yerinde incelemek üzere Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Bilgi İşlem Daire Başkanlığını ziyaret etti. 
2 Kasım 2020 tarihinde Bilgi İşlem Daire Başkanlığında gerçekleşen görüşmede Rektör Karakaya’ya, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Kurt ile Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil ve Genel Sekreter Mehmet Zeki Küçük eşlik etti.
CANFER MEMOĞLU: “ÜNİVERSİTEMİZ BİLİŞİM ALT YAPISI ARTIK DAHA GÜÇLÜ”
Yenilenen ve güncellenen bilişim alt yapı çalışmaları hakkında bilgiler veren Bilgi İşlem Daire Başkanı Canfer Memoğlu, alt yapı çalışmalarında şimdiye kadar geldikleri aşamaları tek tek anlatarak Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi bilişim alanında alt yapısının daha da güçlendirildiğini belirtti. 
Geçtiğimiz yıl yapılan çalışmalarla bu yıl yenilenen bilişim alt yapı çalışması sonucu elde edilen verileri karşılaştıran Memoğlu, Ahi Yeterliliğe Dayalı Eğitim Projesi (AYDEP) ile uzaktan eğitim sistemimizin güçlendirilerek kapasitenin 3 kat arttırıldığını kaydetti. 
Yapılan çalışmalar ile haftalık ders saatlerinin arttırılarak öğrencilerimizin daha aktif şekilde derslere girmesini sağlamaya çalıştıklarını anlatan Canfer Memoğlu, günlük 1500 adet canlı ders yapılabilecek bir kapasite kurduklarını dile getirdi. 
Yapılan güncelleme ve yenileme çalışmaları sayesinde derslerin artık sistemimizde kayıt altına alınacağını da anlatan Memoğlu, bu sayede öğrencilerin istedikleri zamanda istedikleri ders video kayıtlarına ulaşabileceklerini kaydetti.
REKTÖR KARAKAYA: “GÜÇLENDİRDİĞİMİZ BİLİŞİM ALT YAPIMIZ SAYESİNDE DAHA FAZLA ÖĞRENCİMİZE DAHA FAZLA CANLI DERS VERMEYE BAŞLADIK”
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, üniversitelerinin bilişim alt yapısını güçlendirdiklerini ve bu sayede aynı anda daha fazla canlı ders ile daha fazla öğrenciye ulaşabildiklerini söyledi. 
Özgün olmanın ve işini kendi başına yapabilmenin çok önemli olduğunu vurgulayan Rektör Karakaya, bir şeye odaklanıp onu tüm hatları ile özümseyerek ondan bir ürün çıkarmak gerektiğini anlattı. 
Bu çalışma ile Bilgi İşlem Daire Başkanlığı personelinin üniversitemizin bilişim adına bir yüzünü daha ortaya çıkardıklarını ve bilişim kapasitesini artırdıklarını belirten Prof. Dr. Vatan Karakaya, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nin bilişim alt yapısının güçlendirilmesi ile birlikte daha kaliteli eğitim hizmeti sunacaklarını sözlerine ekledi. 
Rektör Karakaya, bu tür çalışmaların devam edeceğini belirterek çalışmaya katkı sağlayan herkese teşekkür etti. (HABER MERKEZİ)