Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Teknolojileri Bölümü öğretim elemanı Öğr. Gör. Ferhat Tolsak ile Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi eski personeli Doç. Dr. Emrah Aydemir’in sporcuların çeviklik ve sıçrama performansının ölçülmesini hedefleyen ve geçtiğimiz yıllarda Üniversitemiz Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) tarafından patent çalışmalarına başlanan cihaz, patent tescil belgesi almaya hak kazandı. 
Cihaz patentinin alınmasına öncülük eden TTO Müdürü Doç. Dr. Mustafa Kurban, 19 Ekim 2021 tarihinde rektörlük makamında Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’ya patent tescil belgesini sundu.
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi adına tescil edilen patent hakkında bilgiler veren Kurban, “‘ÇEVİKLİK VE SIÇRAMA ÖLÇÜM CİHAZI VE BU CİHAZIN UYGULANMA YÖNTEMİ’ isimli patent sayesinde, sporcuların sıçrayış yüksekliklerini azami doğruluk oranı ile hesaplayarak aynı zamanda sporcuların performanslarının arttırılmasını da sağlayan bir antrenman sisteminin geliştirilmesinin önü açılmış oldu.” dedi. 
Fikri ve Sinai Mülkiyet Hakları (FSMH) konusunda yaptıkları girişimleri destekleyen başta Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya olmak üzere FSMH Değerlendirme Kuruluna, TTO ekibine ve kendileri ile işbirliği yapan paydaşlara teşekkür eden Kurban, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi adına patent çalışmalarının devam edeceğini söyledi.
Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya üniversitemiz için ilk olan ‘ÇEVİKLİK VE SIÇRAMA ÖLÇÜM CİHAZI VE BU CİHAZIN UYGULANMA YÖNTEMİ’ isimli patentin Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi hayırlı olması temennisinde bulunarak Teknoloji Transfer Ofisinin ticarileşebilme kapasitesi yüksek olan buluşları üniversitemize kazandırılması konusunda gerekli adımları atmasının kendilerini sevindirdiğini belirtti. 
Fikri ve Sinai Mülkiyet Hakları Yönetimi konusunda yapılan çalışmaların meyvelerini almaya başlamanın haklı gururunu yaşadıklarını dile getiren Rektör Karakaya, “Bizlere bu gururu yaşatan buluş sahibi hocalarımıza teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi. (HABER MERKEZİ)