EĞİTİM-BİR-SEN, yetkili sendika olarak üye sayısını artırdı ve kazanımların adresi olduğunu ortaya koydu.
Eğitim-Bir-Sen Kırşehir Şube Başkanı Oktay Cebeci, yetkili sendika olarak yeni başarılara imza attıklarını belirterek, tüm üyelere teşekkür etti.
Örgütlü olmanın gücüne inanarak eğitim çalışanlarının her türlü hakkını koruma mücadelesi ve geliştirme idealine uygun olarak genel yetkide 6. yılına giren Eğitim-Bir-Sen’in Kırşehir’de de yetkiyi üyelerinin desteği ile sürdürmeye devam ettiğini belirten Şube Başkanı Oktay Cebeci, “Geçen yıla oranla bize en yakın sendikayla aramızdaki fark il genelinde 400’e yaklaşarak yeni bir başarıya imza attık. Türkiye genelinde de 420 bin üye ile yetkimizi taçlandırdık” dedi.
Kadim ve kök değerlerimize bağlı kalarak ülkenin milli ve manevi gelişiminde aktif bir rol alan Eğitim-Bir-Sen’in hak arayanların en önemli buluşma adresi olmanın da ötesinde ülkemizin düşünen aklını, entelektüel duyarlılık ve cesaretini temsil eden en büyük sivil toplum örgütü; kitlesel birleşmenin, bütünleşmenin ana merkezi olmasının yanı sıra bir çeyrek yüzyıldır yaptığı çalışmalarla ülke ve toplumun aktif, canlı bir değeri, insan hakları ve demokrasi mücadelesinin güvencesi olduğunu vurgulayan Oktay Cebeci, şunları kaydetti:
“Eğitim-Bir-Sen’le ülkemiz daha güçlü, eğitim çalışanları daha güvencelidir. Ülkenin yararına, milletin menfaatine olan her şey bizim tartışmasız idealimizdir. Bu idealle milletimizin değerlerini kendi değerimiz, amaçlarını kendi amaçlarımız bilerek çalıştık, mücadele verdik.
Geçen yıl 402 bin 171 olan üye sayımız, başkanlarımızın dirayeti, temsilcilerimizin adanmış gayreti, üyelerimizin cefakâr idealizmiyle neşvünema buldu, saflarımıza yeni değerler katıldı, nihayet bugün sayımız; Kredi ve Yurtlar Kurumu’nda 4 bin 580, üniversitelerde 32 bin 97, Milli Eğitim’de 383 bin 469 olmak üzere toplam da 420 bin 146’ya ulaşmıştır. Bu, günübirlik bir yıllık, bir başarı değil, ilk başladığımız günden bugüne dek gidilen doğru yolun, insan odaklı yaklaşımın, elde edilen kazanımların, ilk tuğlayı koyan el ile bugün son akıtılan terin taşıdığı hissiyatın aynı oluşunun bizi getirdiği bir sonuçtur. Bu, Eğitim-Bir-Sen’in sadece önde ve öncü oluşunun değil, aynı zamanda hepimiz için büyük bir imkân, hepimiz için büyük bir çözüm, geleceğe büyük bir yürüyüş oluşunun tescilidir.
“İddiası ve idealleri olan bir camia olarak, sayısal çoğunluğumuzun bize yüklediği tarihi, kültürel, vicdani sorumluluğumuzun bilincinden hiçbir zaman gafil olmadık, olmayacağız. Kemiyet olarak fazlalığımızı keyfiyet olarak daha anlamlı bir zemine taşımazsak, bizi var eden ve bugünlere taşıyan anlamdan uzaklaşmış oluruz. Sayımızın fazlalığıyla birlikte esas gücümüz davamızın haklılığındadır. Haklı dava etrafında bir araya gelip, bir duvarın tuğlaları gibi kenetlenen insanların birlikteliği ancak anlamlı olabilir. Değilse, tek başına sayısal çokluk haklı olmak için yeterli değildir. Doğru zamanda, doğru yerde olmaya, hak ve özgürlük mücadelesinde kimseye haksızlık etmemeye özen gösterdik. Bugünlere, yılmayan, asla yorulmayan inanç, azim ve kararlılıkla geldik. Hak ve hukuku evrensel ve herkes için gerekli değer olarak gördük. Farkımızı ortaya koyduk ama bütün bir milleti kucakladık. Fikrî, ahlâkî ilkelerimizden taviz vermedik.
“Eğitim-Bir-Sen’in hem nicelik, hem de nitelik olarak bugünlere gelmesinde emeği olan yönetim kurulu üyelerimize, ilçe temsilcilerimize ve yönetimlerine, en canlı hücremiz işyeri temsilcilerimize; gece gündüz demeden, canla başla, adanmışlık duygusuyla, zamanının önemli bir kısmını sendikal mücadelemize hasreden bütün üyelerimize teşekkür ediyoruz.”
HABER MERKEZİ