TEKNOFEST 2022’de Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi (KAEÜ) Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu Öğretim Üyesi Dr. İsmail Ceylan’ın danışmanlığını yaptığı “Giyilebilir Kablosuz Holter (Lifeline)” isimli proje İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması Sağlık ve İlkyardım Kategorisi Üniversite ve üzeri seviyesinde finale kaldı.

GİYİLEBİLİR KABLOSUZ HOLTER İLE NABIZ VE SOLUNUM SAYISI ÖLÇÜMÜ YAPILABİLİYOR

TEKNOFEST İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması Sağlık ve İlkyardım Kategorisi bu yıl 12-14 Ağustos tarihlerinde Rize’de düzenlenecek.

KAEÜ ekibi, nabız ve solunum sayısı ölçümü de yapabilen giyilebilir kablosuz holterle alana yenilik getirmek istiyor. Holter, kalp ile ilgili rahatsızlığı olan kişilerin günlük hayat içinde kalbinin elektriksel faaliyetlerini kaydeden taşınabilir bir cihaz. Mevcut kullanımdaki cihazlar, sadece EKG sinyallerini ölçüp değerlendirmekte iken geliştirilen cihaz nabız ve solunum sayısı ölçümü de yapabilen giyilebilir kablosuz bir üründen oluşuyor. Cihazla ayrıca kullanıcıya ait verilerin mobil cihaza aktarımı ve verilerin analizi de yapılıyor. Uluslararası düzeyde yenilikçilik içeren yerli tasarım cihazın hem tedavide hem de bilimsel araştırmalarda kullanım potansiyelinin olması heyecan yaratıyor.

Proje Ekibi şu isimlerden oluşuyor:

Akademik Danışman: Dr. Öğr. Üyesi İsmail Ceylan

Proje Yürütücüsü: Osman Cingitaş

Teknik Ekip: Özge Cingitaş,  Ali Tuç, İrem Aykanat, Şule Söylemezoğlu, Zeynep Ak, Tolga Bozkan, Muhammed Ali Kumaşoğlu, Seyit Çınar.Proje takımlarında yer alanları tebrik eden Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, “TEKNOFEST’te finale kalan projelerin akademik danışmanlarını ve takım üyelerini ayrı ayrı tebrik ediyorum. Finalde de başarılar diliyorum. Çalışan, üreten, üniversitemize değer kazandıran tüm öğrencilerimizi ve akademisyenlerimizi her zaman desteklemeye devam edeceğiz.” dedi. (HABER MERKEZİ)