Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Ahi Evran PDR Topluluğu tarafından 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla “Otizm Farkındalığı” isimli bir seminer düzenlendi. 31 Mart 2022 tarihinde Ahi Evran Kongre ve Kültür Merkezi, 15 Temmuz Milli İrade Salonunda gerçekleşen seminere akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Seminerde bir sunum yapan Çocuk Psikiyatristi Uzman Dr. Muhammet Emin Tan, Otizm hakkında bilgiler vererek Otizmin OSB çocukluk çağı nörogelişimsel bozuklukları içinde yer alan belirtileri erken çocukluk çağında başlayan sosyal-iletişimsel alanda belirgin yetersizlikler, sınırlı, tekrarlayıcı davranışlar ve ilgi alanları ile seyreden bir bozukluk olduğunu belirtti.

Otizmin dilsel gelişimde sıkıntı, tekrarlayan hareket ve davranışlar, göz temasında zorlanma, takıntılı davranışlar gibi belirtileri olduğuna dikkat çeken Dr. Tan, diğer hastalıklarda olduğu gibi Otizmde de erken tanının çok önemli olduğuna vurgu yaptı.

Otizmin tedavi yöntemlerinin gün geçtikçe arttığını kaydeden Dr. Muhammet Emin Tan, özellikle özel eğitimin tedavide oldukça önemli faydası olduğunu belirtti.

Seminer sonunda Ahi Evran PDR Topluluğu Akademik Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Önder Baltacı, Çocuk Psikiyatristi Uzman Dr. Muhammet Emin Tan adına Otizm Derneğine yaptıkları bağış makbuzunu hediye etti. (HABER MERKEZİ)