Ahiler Kalkınma Ajansı, Türk Patent ve Marka Kurumu ile Kırıkkale Üniversitesi iş birliği çerçevesinde Kırıkkale Üniversitesinde Hezarfen Orta Anadolu Projesi açılış töreni gerçekleştirildi. Törende Ahiler Kalkınma Ajansı bölge illeri olan Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde illerinde en fazla marka, patent, faydalı model ve tasarım başvuruları ödüllendirildi.

Türk Patent ve Marka Kurumu Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’ni Ödüllendirdi Fikri Sınai Mülkiyet Hakları (FSMH) değerlendirme kurulu tarafından ticarileşme boyutu olan akademisyen buluşlarına “hizmet buluşu” kararı alınmıştı.

Bu kapsamda Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi, 2017 – 2021 yılları arasında yapılan patent başvurularıyla “Kırşehir İli Patent Başvurusu Birincisi” olma başarısını gösterdi.

Ülke sınai mülkiyet sisteminin gelişimine katkı sağladığı için Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından ödüle layık görülen Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi adına ödülü Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü Doç. Dr. Mustafa Kurban aldı.

Emek ve gayretlerinin neticesini aldıklarını ve birçok yeniliğe ve ilklere öncülük ettiklerini belirten Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya Üniversitemiz adına verilen ödül ile ilgili “Emeklerimizin ve gayretlerimizin bir neticesi olarak verilen bu ödülün çok anlamlı. Bundan sonra da daha önce yaptıklarımızın üstüne yeni ve öncü çalışmalar yaparak her alanda ilklere imza atan örnek ve öncü bir üniversite olmaya devam edeceğimize inanıyorum” dedi. (HABER MERKEZİ)