Kamu kurum ve kuruluşları ile iş birliği içinde çalışmalar yürüten Üniversitemizle Kırşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Prof. Dr. İlhan Kılıçözlü Fen Lisesi ve Kırşehir Sosyal Bilimler Lisesi arasında iş birliği protokolü imzalandı. 3 Şubat 2022 tarihinde Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Kırşehir İl Milli Eğitim Müdürü Metin Alpaslan, Prof. Dr. İlhan Kılıçözlü Fen Lisesi Müdürü Cumhur Okatan ve Kırşehir Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Sezai Akgün’ün katılımıyla iş birliği protokolüne imza atıldı.

Protokolle birlikte KAEÜ, Prof. Dr. İlhan Kılıçözlü Fen Lisesi ve Kırşehir Sosyal Bilimler Lisesinde uygulanan projelerin amaçları doğrultusunda eğitim öğretim faaliyetlerini yürütmek amacıyla iş birliği ve koordinasyonu sağlama görevini üstlendi.

Eğitimde iş birliğine ait esas ve usullere göre yapılacak olan protokolün problemlerin tespiti, çözüm yollarının belirlenmesi, uygulama, izleme ve değerlendirme gibi süreçleri kapsadığı ifade edildi.

İmzalanan protokolle ilgili kısa bir açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya, üniversite-şehir iş birliğine dikkat çekerek; “Kırşehir eğitimde kaydettiği başarılarla marka bir şehir, bizlerin görevi bu tür iş birlikleriyle geleceğimizi daha güzel yarınlara taşımak. Bunu yaparken de sistematik şekilde şehrin dinamikleriyle eğitim kurumlarıyla iç içe olmamız tecrübelerimizi aktarmamız gerekiyor. İmzalanan bu tür protokollerle eğitim-öğretim süreçlerine fayda sağlayacağımızı düşünüyorum’’ dedi. (HABER MERKEZİ)