Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Fatma Bacı Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen Kadın Akademisi 31 Mayıs 2021 tarihinde gerçekleştirilen son etkinlikle eğitimlerini tamamladı. 
Merkezin ilk uzun soluklu eğitim programı olan Kadın Akademisi Eğitim Programı 8 Mart 2021 tarihinde “Tarihsel Süreçte Kadın ve Aile” eğitimiyle başlamıştı. Program, alanında uzman dokuz akademisyenin verdiği derslerle 8 hafta sürdü. Temel amacı kadın ve aileyi güçlendirerek toplumun desteklenmesine katkı sağlamak olan Kadın Akademisi, kadınların beşeri sermayesine doğrudan katkı sunarak kişisel gelişim yoluyla aile kurumunun güçlendirilmesini hedefliyor.
Kursiyerlere süreç sonunda katılım belgesinin verildiği Kadın Akademisinde eğitimler şu başlıklar altında verildi:
· Tarihsel Süreçte Kadın ve Aile
· Türk Kültür ve Devlet Geleneğinde Kadın ve Aile
· İslam Dininde Kadın ve Aile
· Çalışma Yaşamında Kadın ve İş-Yaşam Dengesi Arayışı
· Yönetici Olarak Kadın
· Aile İçi İletişim
· Mutlu ve Başarılı Çocuk Yetiştirme
· Güvenli Toplum İnşasında Kadın
· Güçlü Kadın Mutlu Aile Güçlü Toplum
Merkez Müdürü Prof. Dr. Nur Çetin, Kadın Akademisinin “Bir kadın dünyayı değiştirir” söyleminden yola çıkarak kadın, aile ve güçlü toplum üçlüsünün farkındalığı ile oluşturulmuş bir eğitim programı sunduğunu belirtti. 
Program sonundaki geri bildirimlere dayanarak Kadın Akademisinin amacına ulaştığını ifade eden Prof. Dr. Çetin, kadın çalışmaları konusunda desteğini esirgemeyen Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’ya teşekkürlerini ifade etti.
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, toplumun temeli olan aile ve onu bir arada tutan harç olan değerlerimizi sadece üniversite öğrencilerine değil, toplumun her kesimindeki bireylere, özellikle ailenin huzur kaynağı olan kadınlara ulaştırma gayesiyle faaliyetlerini yürüten Kadın Akademisi’nin başarılı çalışmalarını takdir ettiğini ve kadınlarımızın eğitimli, bilgili ve bilinçli olmasının sağlıklı bir toplumun ön şartı olduğunun altını çizdi. (HABER MERKEZİ)