Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Kırşehir Temsilciliği ikinci yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.
KADEM Kırşehir Temsilcisi Seher Ünsal kuruluşunun 2. yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajında KADEM Kırşehir Temsilciliğinin 15 Mayıs 2018 tarihinden beri farklı alanlarda gerçekleştirdiği etkinliklerle kadının ve ailenin güçlenmesine katkı sağladığını söyledi. Bu bağlamda başarılı bir yılı daha geride bıraktıklarını ifade etti.
“ON BİNLERCE YÜREĞE DOKUNDUK.’’
Ünsal; “KADEM Kırşehir Temsilciliği olarak, KADEM misyon ve vizyonu doğrultusunda, açıldığı günden bu yana gerçekleştirdiğimiz projeler, eğitimler, atölyeler, söyleşiler, paneller, konferanslar, seminerler, kurslar ve stantlarla 15 Mayıs 2018 tarihinden bu yana 10 binlerce yüreğe dokunmuş olmanın mutluluğunu yaşamaktayız.’’ dedi.
“ÖNCELİĞİMİZ GÜÇLÜ KADIN, GÜÇLÜ AİLE, GÜÇLÜ TOPLUM…’’
Her türlü şiddetin karşısında olduklarını ifade eden Ünsal, ‘’Amacımız milli, manevi ve kültürel değerler ile yoğrulmuş, adalet, demokrasi ve kalkınmayı hedefleyen yeni Türkiye´nin kadınlarına yer açmaktır. Bu doğrultuda kadınlarımızı ve aileyi güçlendirmek için unutmaya başladığımız manevi değerlerimizi yeniden hatırlamak/hatırlatmak adına konferanslar, paneller, eğitimler düzenledik. Şiddetle mücadelenin yalnız söylemle yetersiz kaldığının farkındayız ve sorunlara çözüm önerileriyle yaklaşıyoruz. Bu alanda KADEM Kırşehir Temsilciliği olarak çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Kırşehir Valiliği, AÇSHB ve İl Müftülüğü işbirliğiyle gerçekleştirdiğimiz ‘’Aile İçi Şiddetin Önlenmesi Ailenin Milli ve Manevi Değerlerle Güçlendirilmesi’’ konulu panelimiz bunlardan sadece biridir.” şeklinde konuştu.
“KADINLARIMIZIN SOSYAL, KÜLTÜREL VE SANATSAL FAALİYETLERİNİ DESTEKLİYORUZ.’’
Kırşehirli kadınların sosyal, kültürel, sanatsal yönden gelişmelerine katkı sağladıklarını belirten Ünsal, “Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında kadınlarımızın emeklerinin yer aldığı Anadolu temalı fotoğraf sergisi açtık ve gönüllü sanatçılarımızın tüm eserlerini halkla buluşturduk. KADEM Kırşehir Temsilciliği olarak öncülük ettiğimiz Bacıyan’ı Rum Atölyeleri projemiz kapsamında İŞ KUR işbirliğiyle açtığımız deri atölyesinde kadınlarımız deri işlemesini öğrendiler ve Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında ilk sergilerini açtılar.” ifadesinde bulundu.
“TOPLUMSAL FARKINDALIK ÇALIŞMALARIMIZ HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR.’’
Ünsal; KADEM ekibimiz ve saha gönüllülerimiz ile birlikte saha faaliyetlerimizle 7’den 77’ ye herkese, dokunuyor olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Sosyal Destekler ve Kamuya Erişim Eğitimi, Kadın Yasal Haklar Eğitimi, Açıkhava Kütüphanesi, Bacıyan-ı Rum Atölyeleri- Deri İşlemeciliği Kursları, Tasarım Atölyeleri, Sosyal Sorumluluk Projeleri, Dil Kursları, Diksiyon Kursları, Sağlık Söyleşileri, KADEM Akademi Eğitimleri, Gönüllülük Akademisi, Aile İçi İletişim Eğitimleri, İlk Yardım Kursları, Toplumda Bağımlılıkla Mücadele, Evlilik Öncesi Eğitim, Girişimcilik Kursları, Kadın Kooperatifçilik Eğitimleri, Gençlik Buluşmaları, Huzurevi Ziyareti ve Yaşlılarla Etkinlikler, Engelsiz Yaşam Merkezi Etkinlikleri, Fidan Dikimi Etkinliği gibi sıralayabileceğimiz birçok faaliyet gerçekleştirdik.” dedi.
Kadem Kırşehir İl Temsilcisi Seher Ünsal; birbirinin karşısında konumlandırılmış kadın ve erkek algısı yerine birbirini tamamlayan iki insan anlayışını belirgin kılarak aile ve toplum yapısını kuvvetlendirmek için temsilciliğimizde eşlerin de dahil olduğu etkinlikler düzenlediklerini belirtti.
“BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR’’
Ünsal: “Yaptığımız çalışmalarımızla, hiçbir ideoloji, din, dil, ırk ayrımı yapmaksızın herkesi sevgiyle kucaklıyoruz. Temsilciliğimizin açıldığından bu güne ailenin ve kadının güçlendirilmesi adına birlik ve beraberlik içerisinde Allah’ın rızasını ölçü alarak yaptığımız çalışmalarda gönlünü ortaya koyan ekibimize, katkı sağlayan kamu kurum ve kuruluşlarına, gönüllü eğitim veren kıymetli hocalarımıza ve Kırşehirli hemşerilerimize teşekkür eder, çalışmalarımızın hayırlara vesile olmasını dilerim.” açıklamasında bulundu. (HABER MERKEZİ)