Vali İbrahim Akın, Jeotermal Isıtmalı Modern Sera Projesi Temel Atma Törenine katıldı.
Merkeze bağlı Karakurt köyündeki 477 dekar arazide üç etap halinde kurulacak olan sera projesi temel atma törenine Vali İbrahim Akın’ın yanı sıra Milletvekilimiz Mustafa Kendirli, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt, Özel İdaresi Genel Sekreteri Kurtuluş Yılmaz, işletme firma sahibi Serdar Aygün, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.
Programda konuşma yapan Vali İbrahim Akın, tarım ve hayvancılık şehri olan Kırşehir'in aynı zamanda büyük bir jeotermal potansiyelinin de bulunduğunu söyledi.
Temeli atılan bu sera projesinin Kırşehir’de istihdam artışı ve ihracatımızın gelişmesi için önemli bir yatırım olduğunu belirten Vali İbrahim Akın, “Kırşehir Ahi Evran Üniversitesimiz jeotermal ve tarımda pilot üniversite ilan edilmesinden sonra bu alanda ciddi çalışmalar yürütmektedir. Üniversitemiz, kurulacak tesise teknik destek verecek ve üretimin artırılması noktasında gereken gayreti gösterecektir. Bu tür tesislerin bir yandan üretim diğer yandan da istihdam boyutunu önemsiyoruz. Üretilen ürünlerin hem iç piyasadaki ürün varlığımızın artırılmasına hem de ihracat durumunda döviz varlığımızın artırılmasına sebebiyet vereceğine inanıyorum. İnşallah burada yaklaşık 400 kardeşimize de istihdam sağlanacak. Bu yatırım için üretici firmamıza teşekkür ediyor, ilimizin başka bölgelerinde de benzer yatırımları yapmalarını bekliyoruz. Son teknoloji ile donatılmış bu Sera Projesinin hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.
Milletvekili Mustafa Kendirli ve Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci de konuşmalarında, temeli atılan tesisle hem bölgeye hem de Türkiye ekonomisine ciddi bir katkı yapılacağını belirttiler.
Tören, yapılan konuşmaların ardından Vali İbrahim Akın ve diğer protokol tarafından butona basılarak temelin atılması ile sona erdi. (HABER MERKEZİ)