Üç çocuk annesi Gülden Çalışkan hem bir bankada çalıştı, hem okudu avukat oldu…

İNSAN İSTERSE…

KIRŞEHİR’DE bir kamu bankasında çalışırken, üniversite sınavına girerek Hukuk Fakültesi’ni kazanan ve 2016 yılında eğitimini başarıyla tamamlayan Gülden Çalışkan, avukatlık stajını tamamlayıp yemin ederek 42 yaşında avukat oldu.
Ankara Üniversitesi Adalet Yüksekokulu Mezunu Olan Gülden Çalışkan, 1999 yılında bir kamu bankasının açtığı sınavı kazanarak memur olarak göreve başladı. Çalışırken önce Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesini (Açıköğretim) bitiren Gülden Çalışkan, daha sonra Dikey Geçiş Sınavına (DGS) girerek Erciyes Üniversitesi Hukuk Fakültesini Kazandı.
İş ile okulu birlikte yürüten Çalışkan, 2016 yılında Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Ardından çalıştığı bankadan hizmet süresini doldurarak 2019 yılında emekliye ayrıldı.
1 yıllık avukatlık stajını tamamlayan Gülden Çalışkan, 11.09.2020 tarihinde Kırşehir Barosu’nda Avukatlık Yemini’ni Ederek mesleğe ilk adımını attı.
Ruhsatını Kırşehir Baro Başkanı Av. Mehtap Karaburçak Tuzcu’dan alan Av. Gülden Çalışkan’a cübbesini de Staj Avukatı Av. Kürşad Aslan giydirdi. Eşi ve üç çocuğuda Gülden Avukatı mesleğinin ilk gününde yalnız bırakmadı.
“İnsan isterse her şeyi yapar” sözünü tam olarak yerine getiren Gülden Çalışkan, gençlere de okumanın ve azmin neler yaptırabileceğine güzel bir örnek oluşturdu.
Bankacı Deniz Çalışkanla evli ve üç çocuk sahibi Av. Gülden Çalışkan’a bundan sonraki avukatlık hayatında başarılar diliyoruz. (HABER: BEYHAN BALLI)