Kırşehirli Hemşehirimiz Prof. Dr. Hasan Hüseyin Atar Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi’ne dekan olarak atandı.
Ziraat Fakültesi Teknik İşler Müdürlüğü, Döner Sermaye Koordinatörlüğü ve 2017 yılından 2020 yılına kadar Su Ürünleri Mühendisliği Bölüm Başkanlığı görevini yürüten ayrıca Ankara Üniversitesi Deniz Arkeolojisi Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu Üyeliği ve Su Ürünleri Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürlüğü yapan hemşehrimiz Prof. Dr. Hasan Hüseyin Atar Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi’ne dekan olarak atandı.
“Kırşehir Çiğdem” Gazetesi olarak hemşehrimiz Hasan Hüseyin Atar’ı kutlar, görevinde başarılar dileriz.
PROF. DR. HASAN HÜSEYİN ATAR KİMDİR?
Prof. Dr. Hasan Hüseyin ATAR, 1965 yılında Kırşehir’de dünyaya geldi. 1986 yılında Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Su Ürünleri Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu.
1991 yılında Japonya’da JICA bursiyeri olarak bir yıl Kıyı Balıkçılığı ve Teknolojisi kursuna katıldı.
Yüksek lisans ve doktora eğitimini Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nde 1990 ve 1998 yıllarında tamamladı.
Daha sonra, Su Ürünleri ve Su Ürünleri Mühendisliği Bölümü’nde bir süre Dr. Öğretim Üyesi olarak çalışıp, 2004 yılında Doçent ve 2009 yılında Profesör kadrosuna atandı. Fakülte bünyesinde birçok komisyonda yer aldı, 3 yıl Fakülte Kurulu üyeliği yaptı.
Ziraat Fakültesi Teknik İşler Müdürlüğü, Döner Sermaye Koordinatörlüğü ve 2017 yılından 2020 yılına kadar Su Ürünleri Mühendisliği Bölüm Başkanlığı yaptı.
Ankara Üniversitesi Deniz Arkeolojisi Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu Üyeliği ve Su Ürünleri Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürlüğü yaptı.
Prof. Dr. Hasan Hüseyin Atar, TÜBİTAK-TOVAG danışma kurulu üyeliği ve grup yürütme komitesi üyeliği yaptı.
40’ı uluslararası, 130 kadar yayını, yayınlarına 650’den fazla atıfı, 5 adet kitabı ve 300 kadar yayın ve proje hakemliği ve editörlüğü bulunmaktadır.
Tarım ve Orman Bakanlığı, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü Danışma Kurulu Üyesidir. Son iki dönem Kalkınma Planı, Su Ürünleri Özel İhtisas Komisyon Başkanlığı yaptı.
Sür-Koop Danışma Kurulu ve Türk Ziraat Yüksek Mühendisleri Birliği üyesidir. Üç dönem Üniversiteler Arası Kurul Doçentlik Komisyonu Üyeliği yaptı.
2019 yılında, 3. Tarım Şurası Balıkçılık ve Su Ürünleri Komisyon Başkanlığı yaptı. Halen Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Gıda ve Beslenme Komisyonu üyesidir.
2015 yılından bu yana JICA Derneği Başkanıdır. Ulusal ve Uluslararası projeler yürütmüş, yürütmekte ve İngilizce bilmektedir. Atar evli ve iki çocuk babası. (HABER: BEYHAN BALLI)