Vali İbrahim Akın, “Kütüphanesiz Okul Kalmayacak Projesi” kapsamında şehrimizin önde gelen eğitim kurumlarından Hacı Fatma Erdemir Anadolu Lisesinde oluşturulan kütüphanenin açılışını yaptı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayelerinde, Millî Eğitim Bakanlığı’nca hazırlanan "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak Projesi" kapsamında Hacı Fatma Erdemir Anadolu Lisesinde hayırsever Bekir Onur Gökbayrak’ın katkılarıyla oluşturulan kütüphanenin açılışı Vali İbrahim Akın tarafından gerçekleştirildi.
Vali İbrahim Akın’ın yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Metin Alpaslan, Okul Müdürü Ali Demir ve hayırseverin annesi Fatma Gökbayrak’ın da katıldığı program sırasında konuşan Vali İbrahim Akın, "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak Projesi" kapsamında ilimizde 30 okulda kütüphane imkânlarının iyileştirilmesi için çalışmaların devam ettiğini söyledi.
Hayırseverlerimiz tarafından eğitime sağlanan katkıları çok önemsediklerini belirten Vali İbrahim Akın, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşleri Sayın Emine Erdoğan hanımefendi himayelerinde, Millî Eğitim Bakanlığı’nca hazırlanan, Kültür ve Turizm Bakanlığımızca da desteklenen "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak Projesi" kapsamında ülkemizdeki bütün okullarımızda kütüphane oluşturulması, mevcut kütüphanelerin de kitap sayılarının artırılması hedeflenmiştir. Bu kapsamda, ilimizde de kütüphanesi olmayan okullarımızın kütüphaneye kavuşturulması, mevcut kütüphanelerin de iyileştirilmesine yönelik çalışmalara başlanılmıştır. Hacı Fatma Erdemir Anadolu Lisesi’nden 1996 yılında mezun olan ve şu anda yurt dışında yaşayan hayırsever Bekir Onur Gökbayrak isimli hemşerimiz okulumuzda bu kütüphanenin oluşturulmasını sağlamıştır. Kendisine bu duyarlı davranışından ve katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizin kitapla buluşacağı, en doğru bilgilere ulaşacağı, kendilerini geliştirmesine önemli katkılar sunacak olan kütüphanenin hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.
Hayırseverin adının verildiği kütüphanenin açılış törenine İl Milli Eğitim Müdürü Metin Alpaslan, Okul Müdürü Ali Demir, hayırseverin annesi Fatma Gökbayrak, öğretmenler ve öğrencilerin de katıldığı tören sonunda Vali Akın, açılışın ardından kütüphaneyi inceledikten sonra hayırsever Bekir Onur Gökbayrak adına olan teşekkür plaketini annesi Fatma Gökbayrak a takdim etti.
Hemşehrimiz Bekir Onur Gökbayrak’ın ayrıca Hacı Fatma Erdemir Anadolu Lisesi’nin başarılı öğrencilerinden 5’ine de her yıl burs vereceğini bildirmesi memnuniyet yarattı.
Açılışı gerçekleştirilen kütüphanede ders çalışan öğrencilerle sohbet eden Vali İbrahim Akın’ın programı, öğretmenlerle yaptığı görüşme ile sona erdi.  (HABER MERKEZİ)