halk eğitim

 

Kişisel gelişim, gocuk gelişimi, evde çocuk bakımı, hasta-yaşlı refakatçisi ve iş güvenliği ile Osmanlıca kurslarının tercih edildiği Halk Eğitim Merkezi’nde istihdama yönelik kurslar da talep ediliyor…

 

 

KIRŞEHİR Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü’nün kursları yoğun ilgi görüyor.

Kırşehir'de özellikle işsizlere yönelik istihdam garantili kursların yanı sıra bayanlara yönelik gelişim kursları açarak vatandaşların taleplerini yerine getiren Halk Eğitim Merkezi, vatandaşların talepleri doğrultusunda kurslar düzenlemeye devam ediyor.

Yaygın eğitim kapsamında faaliyet gösteren Halk Eğitim Merkezi'nin açtığı birçok gözde kurslar arasında yer alırken, istihdama yönelik kursların yanı sıra kişisel gelişim, gocuk gelişimi, evde çocuk bakımı, hasta-yaşlı refakatçisi ve iş güvenliği ile Osmanlıca kursları tercih ediliyor.

İlkyardım, Arapça, web tasarımı ve F klavye kurslarını açtıklarını ve önümüzdeki dönemlerde de açacaklarını belirten Halk Eğitim Merkezi Müdürü Turgut Çetinkaya, kurs faaliyetleri ile ilgili haber ekibimize açıklamalarda bulundu.

Yoğun talep gören ve gözde kurslar olarak değerlendirilen kurslara ilişkin, “Gözde kurslarımız daha çok istihdama yönelik, kişisel gelişim kurslarımız şu an öne çıkmakta. Çocuk gelişimi, evde çocuk bakımı, hasta-yaşlı refakatçisi ve iş güvenliği kurslarımız vatandaşlarımız tercih edilmekte. Ayrıca Osmanlıca kursumuza da yoğun bir ilgi var. El sanatları kurslarına da bizde özel önem veriyoruz. Bu kurslarımız da sürekli açılmakta. Uzun zamandır açılan ve talep edilen kurslarımız da var. Özellikle avcılık kursu açacağız yakında. İlkyardım, Arapça, web tasarımı ve F klavye kurslarını açıyoruz ve önümüzdeki dönemlerde de açacağız. Arapça kurslarını üniversite öğrencileri ağırlıkta olmak üzere imamlarımız, Diyanet personeli talep ediyor” şeklinde bilgiler veren Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Turgut Çetinkaya, hijyen eğitiminin de verildiğini hatırlattı.

Hijyen eğitiminin geçen sene Ağustos ayında zorunlu hale geldiğini ve bundan önceki belgelerin iptal olduğuna dikkat çeken Turgut Çetinkaya, tüm çalışanların hijyen eğitimini alması gerektiği için aralıksız olarak hijyen eğitimlerine devam ettiklerini belirterek, hijyen eğitimi almak isteyen vatandaşların Halk Eğitim Merkezi’ne başvurmasını istedi.

Kırşehir Belediyesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Başkanlığı gibi sivil toplum kuruluşları ve kamu kurum ve kuruluşlarıyla işbirliğinde birçok kurs düzenleyen Halk Eğitim Merkezi’nin Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü ile de birçok kurs düzenlediğini belirten Halk Eğitim Merkezi Müdürü Turgut Çetinkaya, “Kırşehir'de istihdamı artırmayla ilgili İŞKUR İl Müdürlüğümüzle ortak çalışmalarımız var. Bu kapsamda ön muhasebe, halı dokuma, düz dikiş makinesi, CNC, torna, adli takip elemanı, büro yönetimi, kasiyer kurslarını açtık ve bu kursları yine açacağız. Kurslarımızın tamamı ücretsizdir. Başvuru yapanlardan hiçbir ücret talep etmiyoruz” şeklinde konuştu.