KIRŞEHİR Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi için 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Ön Kayıt ve Özel Yetenek Giriş Sınavı Takvimi ve Esasları Kılavuzu yayınlandı. Buna göre Ahi Evran Üniversitesi Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk El Sanatları Bölümü, Halı-Kilim-Eski Türk Kumaşları Anasanat Dalı (1. Öğretim) ve Müzik Bölümü, Müzik Anasanat Dalı’na (1. Öğretim) 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı için 2017 YGS (Yükseköğretime Geçiş Sınavı) puanı ve Özel Yetenek Sınavı ile aşağıda belirtilen kontenjanlarda öğrenci alınacak.
Geleneksel Türk El Sanatları Bölümüne müracaat eden adaylarda 2017 yılı YGS puanlarının herhangi birinden en az 180 puan alma şartı, Müzik Bölümü’ne müracaat eden adaylarda 2017 yılı YGS puanlarının herhangi birinden en az 150 puan alma şartı aranacak.
Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Halı-Kilim-Eski Türk Kumaşları alanına 40, Müzik alanına 40 öğrenci alınacak.
Başvurular 27 Temmuz 2017 tarihine kadar alınacak.
Geleneksel Türk El Sanatları, Halı-Kilim-Eski Türk Kumaşları Anasanat Dalı için Desen Sınavı ve İmgesel Sınavı 1 Ağustos 2017, Mülakat Sınavı 2 Ağustos 2017, İşitme Sınavı 7-8 Ağustos 2017, Performans Sınavı 9 Ağustos 2017 tarihlerinde yapılacak.
ÖN KAYIT İLE İLGİLİ DİĞER HUSUSLAR
Geleneksel Türk El Sanatları Bölümü Halı-Kilim-Eski Türk Kumaşları Anasanat Dalı (1.
Öğretim) ve Müzik Bölümü, Müzik Anasanat Dalı’nın ön kayıt başvuru tarihleri ile sınav tarihleri 1. ve 2. tabloda açıklanmış olup, ön kayıtlar mesai saatleri içinde Ahi Evran Üniversitesi
Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığı Öğrenci İşleri Birimine şahsen ya da başkası aracılığı ile yapılacaktır.
Ön kayıtlarda oluşabilecek sorunlardan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığı sorumlu tutulamayacaktır. Ön kayıt sırasında adaylara sınavların tarihlerini ve uygulama esaslarını açıklayıcı bilgi içeren sınav kılavuzu yayınlanacaktır. Ayrıca Sınav Kılavuzu Ahi Evran
Üniversitesi ve Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi web sayfalarından temin edilebilecektir.
ÖN KAYIT ve BAŞVURU KOŞULLARI
- Öğrenci adayları kayıtlarını başvuru dilekçesi ile belirtilen tarihler arasında yaptıracak olup, ön kayıt sonrası alınacak belge, Sınav Giriş Belgesi yerine geçecektir.
- Sınav esnasında öğrenciler YGS belgesinin aslını ibraz etmekle mükelleftir. Ayrıca “aslı gibidir” şeklinde onaylanmış bir nüshasını da teslim edeceklerdir.
- Başvuruda son bir ay içinde çekilmiş, adayın kimliğini açık bir biçimde belgeleyen 4,5x6 cm boyutlarında 2 adet fotoğraf teslim edeceklerdir.
- Sınava girecek öğrenciler yanlarında kendilerini tanıtıcı Nüfus Cüzdanı veya Pasaport vb. kimlik bulundurmak durumundadırlar.
- Sınava başvuran Adayların;
- Geleneksel Türk El Sanatları Bölümü için YGS puanı en az 180 ve üzeri,
- Müzik Bölümü için YGS puanı en az 150 ve üzeri olması gerekmektedir.
- Adaylar için el, görme ve işitme engelinin bulunmaması gerekmektedir. (Geleneksel Türk El
Sanatları Bölümü için)
- Adaylar için el ve işitme engelinin bulunmaması gerekmektedir. (Müzik Bölümü için)
Geleneksel Türk El Sanatları Bölümü Halı-Kilim-Eski Türk Kumaşları Anasanat Dalı sınav sonuçları 3 Ağustos’ta; Müzik Bölümü Müzik Anasanat Dalı sınav sonuçları 8 ile 11 Ağustos 2017 tarihlerinde açıklanacak. Kesin kayıtlar el sanatlarına 4, müzik alanına 14 Ağustos 2017 tarihinde yapılabilecek.
KESİN KAYIT İŞLEMLERİ
Sınavı kazanan adayların kesin kayıt işlemleri Güzel Sanatlar Fakültesi Öğrenci İşleri birimi tarafından yapılacaktır.
Kesin kayıt tarihlerinde kontenjan dolmadığı takdirde, yedek aday listesi Ahi Evran
Üniversitesi ve Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi web sayfalarından açıklanacaktır. Yedek adayların kesin kayıtları ise mesai saatleri içerisinde ve yedek listedeki başarı sırasına göre açıklanan tarihlerde Güzel Sanatlar Fakültesi Öğrenci İşleri Birimi tarafından yapılacaktır.
KESİN KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER
- Mezun olduğu okuldan aldığı diplomanın aslı veya geçici mezuniyet belgesi (Diploma aslının en geç 29 Eylül 2017 tarihi mesai bitimine kadar Neşet Ertaş Güzel Sanat Fakültesi, Öğrenci İşler
Birimine teslim dilmesi gerekmektedir).
- Son bir ay içinde çekilmiş, adayın kimliğini açık bir biçimde belgeleyen 4,5x6 cm boyutlarında
12 adet fotoğraf
- Erkek öğrenciler için askerlik belgesi
- Ahi Evran Üniversitesi Ön Kayıt Formu
HABER MERKEZİ